Žiaden stužený tuk ani olej: Recept na najlepšiu čokoládovú polevu od vychýrenej cukrárky, neláme sa a vydarí sa každému!

Môžete do nej dobrôtky len namáčať, alebo ak robíte napríklad tortu, jednoducho prelejte cez vrch.
[mashshare]

Naša pani cukrárka je skutočne génius, jej torty, zákusky a pečivo sú neskutočné.

 

 

Môžete do nej dobrôtky len namáčať, alebo ak robíte napríklad tortu, jednoducho prelejte cez vrch.

Poleva je fantastická a vôbec sa neláme.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ja nie som veľmi zdatná cukrárka, ale táto sa mi vždy podarí a je skvelá. A najlepšie je, že žiaden stužený tuk ani olej na jej prípravu nepotrebujete.

Všetko je len o dvoch prísadách.

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie

 

 

250 g čokolády (ja používam peniažteky, alebo klasickú tabuľkovú)

Postup:

Šľahačku si nalejeme do hrnca a zahrievame. Keď je horúca, pridáme čokoládu a miešame.

Keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme, nevaríme!

Zmes necháme vychladnúť a polievame zákusky, torty, alebo namáčame vianočné pečivo.

Poleva je výborná, odporúčam!

Drahomíra V.

Druhý recept – poleva s mliekom a maslom

 

 

Hľadáte recept na čokoládovú polevu, ktorá bude nielen chutná, ale aj zdravá a ľahká na prípravu?

Táto poleva je ideálna pre tých, ktorí sa vyhýbajú oleju a stuženým tukom. Je hladká, lesklá a určite sa vám nebude lámať.

Potrebujeme:

Kvalitná čokoláda: Aspoň 70% kakaa pre intenzívnejšiu chuť.

Mlieko: Odtučnené alebo plnotučné, podľa chuti.

Maslo: Na dodanie lesku a hladkej konzistencie.

Postup:

Čokoládu si nalámeme na menšie kúsky a dáme do misky.

 

 

Túto misku postavíme nad hrniec s vriacou vodou (metóda vodného kúpeľa). Za stáleho miešania čokoládu necháme pomaly roztopiť.

Keď je čokoláda úplne roztopená, postupne prilievame mlieko a za stáleho miešania vytvoríme hladký krém.

Množstvo mlieka záleží na tom, akú hustú polevu chceme.

 

 

Nakoniec pridáme kúsok masla a za stáleho miešania ho rozpustíme v čokoládovej zmesi.

Maslo dodá polevy lesk a zabráni jej lámaniu.

Horúcu polevu ihneď nalejeme na vychladnutý zákusok.

Tipy:

 

 

Môžete pridať trochu práškového cukru aby bola poleva sladšia.

Použite čokoládu s vyšším obsahom kakaa pre výraznejšiu chuť.

Nelejte horúcu polevu na studený zákusok, môže sa začať lámať.

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes