Pirohy môžu chutiť ešte lepšie. Naučte sa najstarší známy recept na cesto a vaše klasické jedlo bude dokonalé.
Tajomstvo výslednej chuti spočíva nielen v správnom miesení cesta, ale aj v základnej hlavnej ingrediencii.
Pirohy musia mať správne cesto
Chuť pirohov závisí nielen od pripravenej náplne, ale aj od cesta. Niekedy je cesto príliš kompaktné a tvrdé a v dôsledku toho pirohy nechutia práve delikátne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Našťastie to môžete veľmi jednoducho napraviť a vyvarovať sa nechcenému vyslédku. Stačí ich pripraviť podľa tohto receptu z roku 1920.
Dozviete sa, ako a z čoho pripraviť dokonalé cesto na pirohy. Vďaka nemu budú pirohy také jemné, že sa vám budú rozplývať v ústach.
Naučte sa správnu metódu a využijete ju zakaždým, keď zatúžite po tomto tradičnom slovenskom pokrme.
Pirohy sú vďaka tejto múke dokonalé
Cesto na pirohy vyjde perfektne, ak ho pripravíte so správnou múkou. Recept z roku 1920 vyžaduje pšeničnú múku, ktorá je veľmi jemne mletá. Vďaka tomu je cesto hladké, jemné a elastické.
Okrem tejto ingrediencie budete potrebovať aj ďalšie, dôležité je nezabudnúť pridať tuk. Všetky ich nájdete v zozname nižšie. Dodržte dané proporcie a pirohy vyjdú perfektne.
Potrebujeme:
500 g pšeničnej múky hladkej
280 ml teplej vody
1 lyžička soli
1 čajová lyžička oleja
Postup:
Na prípravu cesta začnite tým, že preosejete múku do misy.
Do druhej misky nalejte vodu, olej a soľ.
Suroviny vymiešajte na hladkú zmes, ktorú potom vlejete do misy s múkou. Pomocou rúk začnite miesiť cesto.
Keď sa suroviny spoja, preneste cesto na dosku a pokračujte v miesení.
Keď je cesto mäkké a elastické, nechajte ho chvíľu prikryté.
Potom rozdeľte na kúsky, vyvaľkajte na tenký plát a vykrajujte kolieska.
Naplňte náplňou podľa chuti, zabaľte a okraje cesta dobre postláčajte.
Potom už len uvarte vo vriacej vode ako zvyčajne.
Podávajte s kyslou smotanou, slaninkou a cibuľkou, prípadne tak, ako to máte radi.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)