Sneh krásne nadýchaný, perfektne drží tvar a netreba ho šľahať nad parou! Recept rovno od cukrárky!

Cukrárska finta, ako pripraviť dokonalé snehové pečivo bez šľahania nad parou: Zaručene sa vydarí!
[mashshare]

Milujem chrumkavé pusinky, pavlovky,snehové pečivo,  ale vždy ma odrádzalo zdĺhavé šľahanie snehu nad parou.

 

 

Preto, keď som našla na youtube tento video postup, ktorý uverejnila Viera Ližičárová doslova mi poskočilo srdce.

Pani Vierka prináša veľmi jednoduchý a praktický spôsob prípravy dokonalého snehu a snehových pusiniek, ktoré sú nielen chutné, ale aj krásne vyzerú a viete ich jednoducho pripraviť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Toto video si dobre uložte, zvlášť počas sviatkov sa vám bude skvele hodiť.

 

 

Z thoto snehu môžete pripraviť aj základ na pavlovu, laskonky alebo iné snehové pečivo podľa vášho vkusu.

Potrebujeme:

4 bielky

280 g kr. cukru

1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:

Nachystáme si vodný kúpeľ, ktorý dáme na plameň a necháme zahrievať.

 

 

Pridáme bielky s cukrom.

Občas premiešame a sledujeme teplotu.

Teplota by sa mala pohybovať okolo 74 stupňov Celzia.

Pridáme aj trocha citrónovej šťavy.

 

 

Ešte horúcu zmes prelejeme do mixéra a necháme šľahať asi 15 minút.

Do snehu môžeme pridať aj gélové potravinárske farbivo.

Pripravíme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie.

 

 

Na papier striekame pomocou cukrárskeho vrecka jednotlivé pusinky.

Základom je, že pusinky by mali mať rovnakú veľkosť.

 

 

Pri teplote 100 stupňov sušíme v rúre asi hodinu (podľa veľkosti pusiniek).

Ak je to možné zvoľte funkciu ventilátor, sušenie sa urýchli.

Video postup:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes