HRNČEKOVÁ KNEDĽA: Najjednoduchší recept na domácu knedľu, aký tu kedy bol!

Stačí vám hrnček, lyžica a niekoľko základných surovín.
[mashshare]

Nemáte čas na dlhé varenie a chýbajú vám domáce knedle? Máme pre vás rýchle a jednoduché riešenie!

 

 

Hrnčekové knedle sú ideálnym spôsobom, ako si pripraviť chutné a nadýchané knedle za pár minút. Prečo práve hrnčekové knedle?

Pripravíte ich v priebehu chvíľky, bez zložitého miesenia a váženia.  Stačí vám hrnček, lyžica a niekoľko základných surovín.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Môžete ich pripraviť sladké alebo slané, podľa vašej chuti.

Potrebujeme:

 

 

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček mlieka

2 vajcia ( z bielkov sneh )

2 rožky

pol lyžičky soli

olej na vymazanie hrnčekov

Postup:

Najskôr si nakrájame rožky na kúsky – odporúčam použiť staršie rožky.

 

 

Do misy dáme hrnček múky, soľ a nakrájané rožky.

Pridáme 2 žĺtky a zalejeme mliekom.

Premiešame a nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

Hrnčeky vymastíme olejom a naplníme cestom do 3/4.

 

 

Hrnčeky dáme do hrnca a nalejeme do neho vodu tak, aby siahala do polovice ušiek.

Priklopíme pokrievkou a akonáhle voda začne variť, varíme 30 minút.

Potom vyklopíme z hrnčeka a nakrájame na kolieska.

Podávame ako prílohu k mäsu, omáčkam, alebo osmažené s vajíčkom.

Tu je niekoľko tipov, ako môžete knedľe vylepšiť:

 

 

Korenie: Pridajte štipku muškátového orecha, rasce alebo kôpru pre zaujímavú chuť.

Bylinky: Čerstvý alebo sušený rozmarín, petržlenová vňať, tymián alebo bazalka dodajú knedliam bylinkovú arómu.

Syr: Strúhaný syr (napr. eidam, parmezán) urobí knedle sýtejšie a chuťovo výraznejšie.

 

 

Údenina: Mäsové údeniny nakrájané na kocky (napr. slanina, klobása) dodajú knedliam slanú chuť.

Zelenina: Strúhaná mrkva, zeler alebo cibuľa dodajú knedliam sviežosť a vitamíny.

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes