VIANOČNÁ eskimácka roláda bez pečenia: Moja babička ju robila už pred 50 rokmi!

Táto dobrota je skutočne jednoduchá na prípravu a obsahuje samé skvelé veci - od kakaového cesta až po kokosovo-maslovú plnku.
[mashshare]

Táto dobrota je skutočne jednoduchá na prípravu a obsahuje samé skvelé veci – od kakaového cesta až po kokosovo-maslovú plnku.

 

 

Na tomto dezerte jednoducho všetky ingrediencie krásne zapadajú do jedného chutného celku.

Potrebujeme:

250 g maslových sušienok

1 lyžicu kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice kakaového prášku

100 ml teplej vody

170 g strúhaného kokosu

110 g masla izbovej teploty

1/3 šálky práškového cukru

3 lyžice kondenzovaného mlieka

Postup:

Sušienky nalámeme na menšie kúsky a vložíme do kuchynského robota.

 

 

Mixujeme, kým zmes nezačne pripromínať konzistenciu múky.

K sušienkovej drti pridáme kakový prášok a premiešame.

V inej miske zmiešame vodu a cukor.

Zmes vložíme na 1 minútu do mikrovlnky, kde nám vznikne sladký sirup.

 

 

Sirup pridáme do sušienkovo-kakaovej zmesi a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré vyformujeme do tvaru guličky.

Na pracovnú dosku rozložíme fóliu a cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

Ak sa cesto bude na niektorých miestach rozchádzať, jednoducho ho zatlačíme prstami.

 

 

Nožom orežeme kraje.

V miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom 1-2 minúty, kým nevznikne nadýchaná hmota.

Pridáme kondenzované mlieko a kokos. Všetko dôkladne vymiešame.

Náplň rovnomerne navrstvíme na povrch cesta a opatrne zrolujeme pomocou fólie.

 

 

Roládu zabalenú v plastovej fólií necháme v chladničke približne 1 hodinu stuhnúť.

Podávame nakrájanú na plátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes