Luxusný dezert celkom na studeno z gatanového pyré, studeného pudingového krému a šľahačky. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák.
Je to fantastická pochúťka, u nás doma jej nehovoríme inak ako „Nebeská torta“!
Potrebujeme:
250 g rozdrvených sušienok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g roztopeného masla
500 ml mlieka +trochu mlieka na zjemnenie základu
5 lyžíc práškového cukru
2 bal. vanilkového cukru
400 ml smotany na šľahanie
250 g tvarohu
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
250 g gaštanového pyré, alebo strúhanej čokolády
Ďalej:
Piškóty
Uvarená káva
Postup:
Pripravíme si formu na pečenie (25 cm), ktorej dno vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie.
Drvené sušienky zmiešame s maslom, 2 lyžicami práškového cukru a trochou mlieka.
Hmotu, ktorá nám takto vznikne vtlačíme na dno tortovej formy.
Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru.
Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.
Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.
Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu.
Na sušienkovú hmotu navrstvíme prvú čast tvarohovo-pudingového krému.
Uložíme piškóty namočené do kávy a prikryjeme zvyškom krému.
Nakoniec navrstvíme aj vyšľahanú šľahačku.
Na vrch nastúhame gaštanové pyré alebo čokoládu a môžeme ešte dozdobiť šľahačkou.
Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)