Vianočná GAŠTANOVÁ torta: Nevarí sa, nepečie sa!

[mashshare]

Luxusný dezert celkom na studeno z gatanového pyré, studeného pudingového krému a šľahačky. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák.

 

 

Je to fantastická pochúťka, u nás doma jej nehovoríme inak ako „Nebeská torta“!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g roztopeného masla

500 ml mlieka +trochu mlieka na zjemnenie základu

5 lyžíc práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

400 ml smotany na šľahanie

 

 

250 g tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

250 g gaštanového pyré, alebo strúhanej čokolády

Ďalej:

Piškóty

Uvarená káva

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie (25 cm), ktorej dno vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie.

Drvené sušienky zmiešame s maslom, 2 lyžicami práškového cukru a trochou mlieka.

 

 

Hmotu, ktorá nám takto vznikne vtlačíme na dno tortovej formy.

Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru.

Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.

Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu.

Na sušienkovú hmotu navrstvíme prvú čast tvarohovo-pudingového krému.

Uložíme piškóty namočené do kávy a prikryjeme zvyškom krému.

Nakoniec navrstvíme aj vyšľahanú šľahačku.

Na vrch nastúhame gaštanové pyré alebo čokoládu a môžeme ešte dozdobiť šľahačkou.

Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes