Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo vianočné pečivo, práve ste ho našli! Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.
Potrebujeme:
250 ml vody
4 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice vanilkového pudingu
2 žĺtky
250 g masla
1 dl rumu
1 lyžička kakaa
Postup:
Do studenej vody zašľaháme žĺtky, múku a puding.
Všetko dobre premiešame a uvaríme ako puding.
Za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme, občas premiešame.
Necháme dobre vychladnúť.
Než puding vychladne, vymiešame do peny 250 g masla (cukor, ako kto máte radi), primiešame vychladnutú pudingovú hmotu, 1 lyžičku kakaa, 1 dl rumu a dôkladne ušľaháme.
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu.
Tento krém sa nezráža, dobre drží a je chuťovo výborný.
Nepoužívam cukor, ale je možné pridať 50-150 g práškového cukru, alebo ako ste zvyknutí.
Možno tento krém pomôže ako začínajúcim, tak i ostrieľaným kuchárkam.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)