Výborný recept na domáce rožky, ktoré sú výborné aj na druhý deň. Navyše, pripravíte ich úplne jednoducho.
Potrebujeme:
50 g kakaového prášku
1 lyžičku soli
7 lyžíc kr. cukru
200 ml oleja
1 kocku droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 ml vlažného mlieka
700 g hladkej múky
Vajce na potretie
Postup:
Kvasnice rozdrobíme s trochou cukru v mlieku. Keď vyjde kvások pridáme ostatné prísady okrem kakaa a uhnetieme jednotné cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao.
Obe cestá rozdelíme na menšie približne rovnako veľké diely (čím menšie budú tieto diely, tým menšie budú aj rožteky). Každý diel rozvaľkáme do tvaru kruhu. Potom preložíme na seba vždy biely a hnedý kruh, cesto narežeme na trojuholníky a zrolujeme. Podľa toho, či dáte na vrch biele alebo hnedé cesto, budú mať vaše rožteky rôzne farby. Rožteky môžete aj naplniť, skvelý je na to hustý džem alebo nutella.
Rožteky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a kým sa zahreje rúra, necháme ešte chvíľu podkysnúť. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov, kým cesto nie dostatočne upečené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked