Pamätáte si na DROŽĎOVÉ halušky? Sú lacné, výživné a veľmi chutné! Prečo ich dnes skoro nikto nerobí?

Pamätáte si na tie voňavé domáce polievky z detstva, ktoré boli plné chutných drožďových halušiek?
[mashshare]

Pamätáte si na tie voňavé domáce polievky z detstva, ktoré boli plné chutných drožďových halušiek?

 

 

Tieto malé, nadýchané knedlíky dodávali polievke výnimočný chuťový zážitok. Bohužiaľ, v dnešnej rýchlej dobe sa tieto tradičné halušky pripravujú čoraz menej.

Poďme si spoločne pripomenúť, ako si ich vyrobiť doma a prečo sú také výnimočné, chutné a najmä zdravé.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept na drožďové halušky do polievky

Potrebujeme:

1 kocka droždia

1 vajce

2 lyžice rozpusteného masla

 

 

Soľ

Mleté čierne korenie

Strúhanka

Múka hladká

Postup:

Droždie rozdrobíme a zmiešame s teplou vodou. Necháme chvíľu odstáť, kým začne kvasiť.

 

 

Do misky dáme rozpustené maslo, vajce, soľ, korenie a kvások.

Postupne pridávame múku a strúhanku, kým nevznikne hladké cesto.

Z cesta odkrajujeme malé kúsky a tvarujeme halušky.

 

 

Vkladáme ich do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch.

Uvarené halušky scedíme a pridáme do horúcej polievky.

Tip:

Do cesta môžete pridať aj nasekanú petržlenovú vňať pre ešte výraznejšiu chuť.

Prečo sú drožďové halušky také zdravé a aj tak ich dnes menej varíme?

 

 

Drožďové halušky sú výživným a chutným doplnkom k polievke. Obsahujú:

Bielkoviny: Vďaka vajcu sú halušky dobrým zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre rast a obnovu tkanív.

Sacharidy: Poskytujú energiu pre telo.

Vitamíny a minerály: V závislosti od použitých surovín obsahujú aj rôzne vitamíny a minerály.

Prečo ich dnes menej varíme?

 

 

Príprava drožďových halušiek si vyžaduje viac času ako výroba iných druhov halušiek.

V obchodoch nájdeme široký výber hotových výrobkov, ktoré sú rýchlejšie a jednoduchšie na prípravu.

Navyše, moderná strava je často rýchla a jednoduchá, čo vedie k menšiemu záujmu o tradičné recepty.

Zabudnúť na drožďové halušky by však bola veľká škoda, sú zdravé, chutné a veľmi výživné!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes