Vianočné sviatky sú za dverami a my vám prinášame báječný recept na veľmi chutné vianočné pečivo.
Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
Určite si ich zamilujete a budete ich robiť každé Vianoce.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
300 g sušených datlí bez kôstky
horúca voda – na zaliatie
200 g arašidov
Na obalenie:
sezamové semienka
Ostatné:
100 g bielej čokolády
100 g horkej čokolády
Postup:
Datle vložte do misy a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte ich 10 minút plávať vo vode.
Dajte arašidy do mixéra a rozmixujte ich na jemno. Potom pridajte datle bez kôstok a pokračujte v mixovaní a vypracujte cesto.
Cesto dajte do misy a vytvarujte ho.
Rukami cesto zrolujte do tvaru ruličky, obaľte ho v sezamových semienkach a položte ich na papier na pečenie.
Urobte to s každým z nich.
Uprostred cesta urobte jamku a naplňte ju rozpustenou bielou čokoládou, ktorú ste dali do zdobiaceho vrecka.
Bielu čokoládu ste varili na miernom ohni, kým sa nerozpúšťala.
Z rozpustenej tmavej čokolády vytvorte mriežky a pomocou špáradla vytvorte krásne vzory.
Vložte na 5 minút do chladničky.
Nakrájajte ich na rezy a podávajte v ozdobnom košíku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: