Po zhliadnutí tohto receptu už nikdy nebudete smažiť zemiaky! Chutné a extra chrumkavé HRANOLKY bez vyprážania!

Fantastické hranolky z rúry – chrumkavé, zdravé a neodolateľné!
[mashshare]

Už ste unavení z mastných vyprážaných hranoliek? Máme pre vás skvelú alternatívu, ktorá vám zachová všetky chute klasických hraniek, no zároveň bude zdravšia a ľahšia.

 

 

Hranolky pečené v rúre podľa tohoto receptu sú dokonalým spoločníkom k obedu, večeri alebo ako chutná desiata.

Prečo si vybrať takto pečené hranolky?

Pečené hranolky obsahujú výrazne menej tuku ako tie vyprážané. Sú tak vhodnejšie pre tých, ktorí si chcú ustrážiť líniu alebo majú radi zdravšiu stravu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Aj keď sa to môže zdať neuveriteľné, pečené hranolky môžu byť rovnako chrumkavé ako tie vyprážané. Stačí dodržať niekoľko jednoduchých trikov.

 

 

Pri pečení sa v zemiakoch uvoľnia intenzívnejšie chute, ktoré vyprážaním môžu byť potlačené.

Pečenie hranoliek v rúre je veľmi jednoduché a nezaberie vám veľa času.

Môžete experimentovať s rôznymi druhmi zemiakov, korenín a bylín, aby ste si vytvorili svoje vlastné unikátne hranolky.

Potrebujeme:

700 g zemiakov

1 lyžička sladkej papriky

1/2 lyžičky sušeného cesnaku

Korenie na zemiaky

Soľ

Olivový olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolky.

 

 

Vložíme ich do vody, prepláchneme a osušíme papierovými utierkami.

V miske zmiešame hranolky so sladkou paprikou, sušeným cesnakom, soľou a korením na zemiaky.

 

 

Dobre premiešame.

Pokvapkáme olivovým olejom a znova premiešame, aby boli všetky hranolky rovnomerne obalené.

Hranolky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Takto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200-220 °C približne 25-30 minút, kým sú hranolky zlatisté a chrumkavé.

Pre extra chrumkavosť môžete hranolky pred pečením posypať trochou kukuričného škrobu. Ak máte radi pikantnejšie chute, pridajte do korenia štipku chilli.

Skúste experimentovať s rôznymi druhmi zemiakov. Každý druh má trochu inú chuť a konzistenciu. Nebojte sa pridať aj iné koreniny podľa vlastnej chuti, napríklad rozmarín, oregano alebo tymian.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes