Bravčové karé na znojemský spôsob je pokrm, ktorý má svoje pevné miesto v tradičnej kuchyni. Jeho kyslastá chuť v kombinácii s mäkkým mäsom a korenistou omáčkou je jednoducho neodolateľná.
A keď k tomu pridáme ešte sýtu tarhoňu, máme dokonalý obed alebo večeru.
Potrebujeme:
1 kg bravčové karé
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g údená slanina
2 cibule
4-5 kyslé uhorky
2-3 bobkové listy
5 čiernych korení
1-2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
Soľ, čierne korenie podľa chuti
2 lyžice hladkej múky
Tarhoňa
Petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy:
Bravčové karé nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán dozlatista.
Na výpeku z mäsa orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu.
Mäso vrátime do hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list, čierne korenie, celé strúčiky cesnaku a dusíme domäkka.
Na záver pridáme nakrájané kyslé uhorky a zahustíme zátrepkou z múky a vody.
Zatiaľ čo sa mäso dusí, uvaríme tarhoňu podľa návodu na obale. Ak chcete, môžete pred servírovaním tahhoňu ešte ospažiť na troche bravčovej masti.
Hotové bravčové karé podávame s tarhoňou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tipy redakcie:
Namiesto bravčového karé môžete použiť aj iné časti bravčového mäsa, napríklad plece alebo panenku.
Ak nemáte radi kyslé uhorky, môžete ich nahradiť nakladanou zeleninou alebo kapustou.
Okrem čierneho korenia môžete pridať aj iné koreniny podľa chuti, napríklad majorán, tymian alebo rozmarín.
Namiesto tarhóny môžete podávať aj iné prílohy, napríklad knedle, zemiaky alebo ryžu.