Na Vianoce nesmie chýbať RAFFAELLO: Robím ho z 3 prísad a je to nesmierna pochúťka!

Tento dezert je u nás vždy veľkým hitom - deti, dospelí, všetci vždy vyberajú zo slávnostného stola len toto. Keď čakáme návštevy, vždy chystám aspoň z trojitej dávky. Je to výborné!

Tento dezert je u nás vždy veľkým hitom – deti, dospelí, všetci vždy vyberajú zo slávnostného stola len toto.

Keď čakáme návštevy, vždy chystám aspoň z trojitej dávky. Je to výborné!

Prvý recept na Raffaello guličky

 

 

Potrebujeme:

200 g kokos

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g kryštáľový cukor

150 g maslo

1 bal.vanilkový cukor

1/2 ks Salka (sladené kondenzované mlieko)

50 g kokos na obaľovanie

300 g sušené mlieko

1 dcl mlieka na rozmiešanie

Postup:

Maslo rozpustíme v mikrovlnke, pridáme oba cukri, sušené mlieko (sušené mlieko si rozmiešame v tekutom mlieku) a dobre premiešame, kým sa prísady nerozpustia.

Potom do zmesi pridáme Salko a kokos, ak sa nám zmes zdá príliš riedka alebo naopak hustá, pridáme podľa potreby kokos alebo mlieko či Salko.

 

 

Dáme na 1-2 hodiny odležať do chladničky (cca 1 hodinku) a potom z hmoty tvarujeme mokrými rukami tvarujeme guličky.

Obalujeme v kokose, prípadne v kakau, alebo strúhanej čokoláde.

Prípadne môžeme použiť aj karamelové salko.

Uložíme na misu a podávame vychladnené.

Druhý recept: Raffaello guľky z 3 prísad

 

 

Tento recept je ešte jednoduchší a rýchlejší, ale raffaello guľky chutia rovnako božsky.

Potrebujeme:

Celé nevarené salko

1 vrecko kokosu 200g

Polovicu kocky masla

Postup:

Z všetkých troch prísad vypracujeme jednoduché cesto.

Odporúčame cesto dať na noc do chladničky, vtedy sa s ním bude robiť najlepšie.

 

 

Na druhý deň formujeme z cesta guľôčky a dovnútra vložíme kúsok mandle.

Namoniec môžeme ešte obaliť v kokose a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes