Tento dezert je u nás vždy veľkým hitom – deti, dospelí, všetci vždy vyberajú zo slávnostného stola len toto.
Keď čakáme návštevy, vždy chystám aspoň z trojitej dávky. Je to výborné!
Prvý recept na Raffaello guličky
Potrebujeme:
200 g kokos
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g kryštáľový cukor
150 g maslo
1 bal.vanilkový cukor
1/2 ks Salka (sladené kondenzované mlieko)
50 g kokos na obaľovanie
300 g sušené mlieko
1 dcl mlieka na rozmiešanie
Postup:
Maslo rozpustíme v mikrovlnke, pridáme oba cukri, sušené mlieko (sušené mlieko si rozmiešame v tekutom mlieku) a dobre premiešame, kým sa prísady nerozpustia.
Potom do zmesi pridáme Salko a kokos, ak sa nám zmes zdá príliš riedka alebo naopak hustá, pridáme podľa potreby kokos alebo mlieko či Salko.
Dáme na 1-2 hodiny odležať do chladničky (cca 1 hodinku) a potom z hmoty tvarujeme mokrými rukami tvarujeme guličky.
Obalujeme v kokose, prípadne v kakau, alebo strúhanej čokoláde.
Prípadne môžeme použiť aj karamelové salko.
Uložíme na misu a podávame vychladnené.
Druhý recept: Raffaello guľky z 3 prísad
Tento recept je ešte jednoduchší a rýchlejší, ale raffaello guľky chutia rovnako božsky.
Potrebujeme:
Celé nevarené salko
1 vrecko kokosu 200g
Polovicu kocky masla
Postup:
Z všetkých troch prísad vypracujeme jednoduché cesto.
Odporúčame cesto dať na noc do chladničky, vtedy sa s ním bude robiť najlepšie.
Na druhý deň formujeme z cesta guľôčky a dovnútra vložíme kúsok mandle.
Namoniec môžeme ešte obaliť v kokose a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty