Výborné chuťovky, ktoré my doma voláme aj syráčiky.
Sú chrumkavé a prudko návykové, namiesto bambina môžete použiť aj 2 kocky syrokrému.
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g bambina alebo iného taveného syra
2 žĺtky
1 lyžicu soli
1 celú kocku masla alebo hery
1 balenie prášku do pečiva
Voliteľné:
sezamové semienka
ľanové semienka
rasca
hrubozrnná soľ
koreniny podľa chuti
bylinky podľa chuti
Postup:
Do misky dáme všetky prísady a vymiešame jednotné cesto.
Uložíme na pol hodiny až hodinu do chladničky.
Potom preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 0,5 cm.
Vykrajujeme malé kolieska, prípadne môžeme aj tyčinky, alebo iné tvary.
Potrieme bielkom, posypeme rascou, korením, alebo necháme len tak.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.
Syráčiky môžeme posypať ľubovlnými semienkami alebo bylinkami, fantázii sa medze nekladú.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Adriana J.