Výborné rezne – my máme radi jemne pikantné – s klobáskou a štipkou pálivej papriky.
Potrebujeme:
Rezne krkovička alebo bravčové karé
1 kocka bujónu (masoxu)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
0,5 litra vody
strúhanka
2 vajcia (ja do nich pridávam trošku pálivej papriky)
Hladká múka
Soľ
Olej
Maďarská klobáska
Slaninka
Maslo
Príloha (voliteľné):
Zemiaková kaša
Ryža
Pečené alebo varené zemiaky
Postup:
Rezne naklepeme, osolíme a obalíme ich naopak – najskôr do mäska vklepeme strúhanku,.
Potom obalíme v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v múke a osmažíme ich sprudka na oleji.
Hneď ich dáme na pekáčik, zalejeme vývarom z bujónu (voda a bujón, ak máte vývar samozrejme použite ten).
Na každý rezeň dáme plátok masla, anglickú slaninku a medzi plátky aj kolieska klobásky.
Pečieme asi 30-40 minút, aby rezne nasiakli vývar.
Keď sú rezne mäkké, preložíme ich do čistého pekáča, prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu dôjsť.
Rezne sú šťavnaté, mäkučké a hlavne vynikajúce.
Keď rezne vyberiete z vývaru, môžete ich pokojne uložiť aj na predvarené zemiaky, alebo dokonca lečo (skúšala som a je to výborné).
Potom dajte jednoducho ešte zapiecť do rúry a o pár minút môžete hodovať.
Vývar, ktorý z mäska ostane môžete použiť na zemiaky, alebo ryžu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)