Utopené rezne na maďarský spôsob: Geniálne papanie – mäsko je mäkučké, šťavnaté a fantasticky chutné!

Výborné rezne - my máme radi jemne pikantné - s klobáskou a štipkou pálivej papriky.
[mashshare]

Výborné rezne – my máme radi jemne pikantné – s klobáskou a štipkou pálivej papriky.

 

 

Potrebujeme:

Rezne krkovička alebo bravčové karé

1 kocka bujónu (masoxu)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

0,5 litra vody

strúhanka

2 vajcia (ja do nich pridávam trošku pálivej papriky)

Hladká múka

Soľ

Olej

Maďarská klobáska

Slaninka

Maslo

Príloha (voliteľné):

Zemiaková kaša

Ryža

Pečené alebo varené zemiaky

Postup:

Rezne naklepeme, osolíme a obalíme ich naopak – najskôr do mäska vklepeme strúhanku,.

 

 

Potom obalíme v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v múke a osmažíme ich sprudka na oleji.

Hneď ich dáme na pekáčik, zalejeme vývarom z bujónu (voda a bujón, ak máte vývar samozrejme použite ten).

Na každý rezeň dáme plátok masla, anglickú slaninku a medzi plátky aj kolieska klobásky.

 

 

Pečieme asi 30-40 minút, aby rezne nasiakli vývar.

Keď sú rezne mäkké, preložíme ich do čistého pekáča, prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu dôjsť.

Rezne sú šťavnaté, mäkučké a hlavne vynikajúce.

 

 

Keď rezne vyberiete z vývaru, môžete ich pokojne uložiť aj na predvarené zemiaky, alebo dokonca lečo (skúšala som a je to výborné).

Potom dajte jednoducho ešte zapiecť do rúry a o pár minút môžete hodovať.

Vývar, ktorý z mäska ostane môžete použiť na zemiaky, alebo ryžu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes