Ak hľadáte recept na rýchly koláč s jablkami, ste na správnom mieste.
Ale nemáte čas na zložité pečenie? Tento jednoduchý recept na hrnčekový koláč podľa Jecine kulinarije je presne pre vás!
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
2 poháre hladkej múky – použije sa pohár 200 ml
trochu viac ako pol pohára mlieka
trochu viac ako pol pohára oleja
trochu viac ako pol pohára kr. cukru
1 vrecko prášku do pečiva
Náplň:
1 kg jabĺk
5 lyžíc kr. cukru
1 lyžička škorice
3 lyžice krupice
Forma na pečenie s rozmerom 20×30 cm
Postup:
Najskôr si pripravíme suroviny na plnku – jablká si nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Pridáme cukor, škoricu a premiešame. Necháme bokom, kým prirpavíme jednoduché cesto.
Do misky rozbijeme vajcia a vyšľaháme. Pridáme cukor a opäť prešľaháme.
Postupne pridáme najskôr tekuté prísady – mlieko a olej, prešľahám.
Nakoniec postupne vmiešame múku a vyšľaháme jednotné hladké cesto. Cesto si rozdelíme na dve polovice.
Prvú polovicu cesta nevastrvíme na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre predhriatej na 180 stupňov necháme pár minút zapiecť, kým je povrch cesta zlatistý.
Medzitým, ako je prvá časť v rúre, pridáme k jablkám aj krupicu a premiešame.
Na predpečené cesto navrstvíme jablkovú plnku a zalejeme zvyšným cesto.
Uhladíme a vložíme späť do rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.
Hotový koláč posypeme práškovým cukorm a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Celý videorecept si môžete pozrieť na videu: