Konečne dokonalý recept na čokoládovú polevu za 5 minút – bez oleja: Neláme sa, krásny lesk a chuť fantastická!

Chcete, aby vaše dezerty vyzerali ako z cukrárne? Tajomstvo spočíva v dokonalej čokoládovej poleve.
[mashshare]

Túto čokoládovú polevu od Gabiky som prvýkrát skúsila pred pár rokmi a odvtedy už inú polevu nerobím.

 

 

Je vynikajúca, bez stuženého tuku, neláme sa a chutí božsky.

Na jej prípravu pritom potrebujete len 2 prísady.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Touto polevou polievam torty, zákusky a používam aj na máčanie vianočného pečiva a koláčikov. 

Potrebujeme:

250 ml šľahačkovej smotany

250 g čokolády ( ja používam čokoládu z LIDLA, je výborná a s dosť vysokým podielom kakaa)

Postup:

Na parou zohrejeme šľahačku.

Keď je horúca pridáme nalámanú čokoládu.

 

 

Ak chcete polevu na čokoládu, ktorá bude extra lesklá, stačí táto prísada.

Pridajte aj malý kúsok Cery, mám odskúšané.

Miešame do rozpustenia , keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme.

Polevu rozhodne nevarte.

Len nechajte vychladnúť.

A potom použite na polievanie, zdobenie, alebo máčanie.

Ďalšie triky pre dokonalú čokoládovú polevu

 

 

Chcete, aby vaše dezerty vyzerali ako z cukrárne? Tajomstvo spočíva v dokonalej čokoládovej poleve. Tu je niekoľko trikov, ako pripraviť lesklú a nelámavú polevu, ktorá ozdobí každý váš dezert.

Správna čokoláda je kľúčová

Vyberte si kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa. Čím vyšší podiel kakaa, tým bude poleva kvalitnejšia a s intenzívnejšou chuťou.

Správny pomer čokoláda a tuk

 

 

Ideálny pomer je približne 3:1 (čokoláda:tuk). Ako tuk môžete použiť maslo, rastlinný tuk alebo kakaové maslo. Kakaové maslo dodá polevy lesk a jemnosť.

Tekutiny

Mlieko, smotana alebo voda môžu zriediť polevu. Pridajte ich opatrne a len v prípade potreby.

Správny postup

 

 

Rozpúšťajte čokoládu vo vodnom kúpeli. Dno misky s čokoládou sa nesmie dotýkať vody. Dôležité je udržiavať nízku teplotu. Príliš vysoká teplota môže spáliť čokoládu a spôsobiť, že bude horká.

Neustále miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

Pred použitím nechajte polevu mierne vychladnúť, aby nebola príliš horúca.

Ďalšie triky

 

 

Na zvýšenie lesku môžete pridať trochu oleja alebo glukózového sirupu.

Ak sa vám vytvorili hrudky, prefiltrujte polevu cez sitko.

Ak potrebujete polevu rýchlo vychladiť, môžete misku s polevou vložiť do misy s ľadovou vodou.

Hotovú polevu môžete skladovať v chladničke až niekoľko dní.

Pred použitím ju opäť mierne zahrejte vo vodnom kúpeli.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes