Bez cesta: Jednoducho geniálny sypaný tvarohový koláč!

Stačí len nasypať na plech a vložiť do rúry. Tento koláčik je malý zázrak!

Určite ste už počuli o sypanom jablkovom koláčiku, ktorý zožal veľký úspech u našich čitateľov. Dnes vám prinášame dezert, ktorý sa pripravuje veľmi podobne, ale namiesto šťavnatých jabĺčok v ňom nájdete krémový tvaroh a hrozienka. Tento koláčik je kráľom medzi tvarohovými dezertami!

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 28×34 cm

2 a ½ šálky polohrubej múky (1 šálka =250 ml)

1 šálku cukru krupice

1 bal. prášku do pečiva

Na náplň:

3 bal. mäkkého tvarohu (1 bal.=250 g)

3 vajcia

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžice práškového cukru

50-70 g hrozienok

150 g masla

Postup:

V miske zmiešame múku, cukor krupicu, a prášok do pečiva. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme ½ tejto zmesi. Tvaroh zmiešame s vajíčkami, hrozienkami, vanilkou a práškovým cukrom. Na sypkú zmes nalejeme a rovnomerne navrstvíme tvarohovú náplň. Na tvarohovú náplň nasypeme zvyšnú sypkú zmes a nakoniec na vrch uložíme maslo nakrájané na plátky (maslo môžeme prípadne nastrúhať na vrch koláča). To je všetko, takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov , kým nie je povrch koláča zlatistý. Pečieme asi 45 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept: Judita Filkorová

Najlepšie recepty na dnes