Hrnčekový koláč PREŠÍVANÁ DEKA s tvarohom a kakaom: Overená babičkina klasika!

Tento jednoduchý, no nádherne vláčny koláč s chrumkavým kakaovým korpusom a sviežou tvarohou náplňou nás prenesie späť do čias, keď bol každý deň sviatok.

Dezert plný tvarohu a čokolády je skutočne neodolateľnou dobrotou. A navyše, táto pochúťka aj úžasne vyzerá.

Jednoducho dobrota do ktorej sa zamilujete na prvé sústo! :-)

 

 

Za inšpiráciu ďakujeme Gabriele B.

Potrebujeme:

Cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 šálky polohrubej múky

½ šálky rastlinného oleja

1 šálku kryštálového cukru

1 bal. prášku do pečiva

3 vajcia

1 šálku vlažnej vody

3 lyžice kakaa

Náplň:

 

 

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. vanilkového pudingu

500 g jemného tvarohu

350 ml mlieka

1 žĺtok

Postup:

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny.

 

 

Potom postupne pridáme vodu, kakao, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding.

 

 

Keď je puding hotový, zložíme ho z plameňa a necháme vychladnúť.

Medzitým v miske vyšľaháme tvaroh s cukrom a žĺtkom a potom do hmoty všľaháme žĺtok.

Keď je puding dostatočne vychladnutý, vmiešame ho do tvarohovej hmoty.

 

 

Tvarohovo-pudingový krém naplníme do cukrárenského vrecka alebo igelitového sáčku, z ktorého odrežeme jeden roh.

Potom krémom vytvárame na tmavom ceste vzor „mriežky“.

Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

 

 

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes