Tento recept je starý viac ako 100 rokov: Najjemnejšia bábovka na svete!

každé sústo tejto bábovky sa len topí v ústach.

Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept bude určite unikátom vo vašej zbierke receptov.

 

 

Mimoriadne jednoduchá a chutná bábovka, ktorou potešíte všetkých svojich blízkych.

Exkluzívny recept na nadýchanú domácu bábovku z yputube kanála Tasty with Kristy.

Ako pripraviť najjemnejšiu bábovku?

Potrebujeme:

(pohár s objemom 200ml)

3 vajcia

 

štipku soli

10 g vanilkového cukru (2 ČL)

150 g kryštálového cukru (3/4 pohára)

160 ml mlieka (4/5 pohára)

120 ml rastlinného oleja (3/5 pohára)

1 PL kukuričného škrobu

300 g hladkej múky (2 poháre)

 

 

15 g prášku do pečiva (3 ČL)

80 g sušených čerešní (možno nahradiť hrozienkami)

1 ČL kakaového prášku

2 ČL mlieka

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia, metličkou vyšľaháme a pridáme soľ.

Pridáme vanilkový a kryštálový cukor.

 

 

Metličkou dobre premiešame. Nalejeme mlieko, olej a zamiešame.

V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.,

Múku preosejeme do vajíčkovej zmesi a premiešame.

Štvrtinu cesta prelejeme do samostatnej misky a pridáme kakao.

Nalejeme mlieko spolu zmiešame.

 

 

Do misky s čerešňami pridáme škrob a premiešame.

Čerešne nasypeme do cesta a zmiešame.

Cesto nalejeme do formy na bábovku (24 cm).

Na vrch nalejeme kakaové cesto. Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C.

Pečieme 45 minút.

 

 

Upečenú bábovku vyberieme z formy, necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes