Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept bude určite unikátom vo vašej zbierke receptov.

Mimoriadne jednoduchá a chutná bábovka, ktorou potešíte všetkých svojich blízkych.
Exkluzívny recept na nadýchanú domácu bábovku z yputube kanála Tasty with Kristy.
Ako pripraviť najjemnejšiu bábovku?
Potrebujeme:
(pohár s objemom 200ml)
3 vajcia

štipku soli
10 g vanilkového cukru (2 ČL)
150 g kryštálového cukru (3/4 pohára)
160 ml mlieka (4/5 pohára)
120 ml rastlinného oleja (3/5 pohára)
1 PL kukuričného škrobu
300 g hladkej múky (2 poháre)

15 g prášku do pečiva (3 ČL)
80 g sušených čerešní (možno nahradiť hrozienkami)
1 ČL kakaového prášku
2 ČL mlieka
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia, metličkou vyšľaháme a pridáme soľ.
Pridáme vanilkový a kryštálový cukor.

Metličkou dobre premiešame. Nalejeme mlieko, olej a zamiešame.
V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.,
Múku preosejeme do vajíčkovej zmesi a premiešame.
Štvrtinu cesta prelejeme do samostatnej misky a pridáme kakao.
Nalejeme mlieko spolu zmiešame.

Do misky s čerešňami pridáme škrob a premiešame.
Čerešne nasypeme do cesta a zmiešame.
Cesto nalejeme do formy na bábovku (24 cm).
Na vrch nalejeme kakaové cesto. Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C.
Pečieme 45 minút.

Upečenú bábovku vyberieme z formy, necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:


















