Oblátkové prekvapenie pre návštevy: Ak máte radi grilážky, tak toto je ešte chutnejšie – u nás idú na odbyt viac, ako pečené dobroty!

Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Oblátkové prekvapenie je ideálnym riešením.

Výborný nápad, ak čakáte návštevu, alebo si jednoducho chcete pochutnať na niečom chutnom. My to zbožňujeme celá rodina.

Perfektný nápad na rýchle rodinné pohostenie

 

 

Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Oblátkové prekvapenie je ideálnym riešením.

S naším jednoduchým receptom si ho pripravíte bez námahy a výsledok bude vyzerať ako z cukrárne.

Potrebujeme:

1 bal. tortové oblátky – môžete použiť celé pláty, alebo vykrojené kolieska

70 g uvarenej ryže (nie slanej)

250 g masla

1 a 1/2 pohára cukru

 

 

2 lyžice kakaa

1/2 pohára mlieka

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

2 poháre  sušeného mlieka

Voliteľné (na poliatie):

čokoládová poleva z tmavej alebo bielej čokolády

Postup:

Mlieko, cukor, maslo a kakao dáme variť na plameň – necháme variť, kým sa všetky prísady nerozpustia.

 

 

Pridáme vanilku a zložíme z plameňa .

Necháme mierne vychladnúť pridáme sušené mlieko.

Dobre rozmiešame, pridáme uvarenú ryžu a znova dôkladne premiešame.

Hmotu navrstvíme na oplátku, spojíme a nechajte dobre vychladiť, najlepšie cez noc.

Nápady, ako recept vylepšiť

Klasické oblátkové prekvapenie je skvelý dezert, no niekedy sa nám zachce niečoho nového a originálneho. Poďme sa spolu pozrieť na niekoľko nápadov, ako môžete tento recept ozvláštniť a prekvapiť svojich blízkych.

Hrajme sa s náplňou:

 

 

Ovocné variácie: Pridajte do klasickej náplne nasekané čerstvé ovocie ako jahody, maliny, čučoriedky alebo kúsky banánu. Pre zaujímavejšiu chuť môžete použiť aj exotické ovocie ako mango alebo marakuja.

Orechové dobroty: Zamiešajte do náplne nasekané orechy (lieskové, vlašské, mandle) alebo kokos. Pre sladší chuťový zážitok môžete pridať aj trochu medu alebo karamelu.

Čokoládové pokušenie: Roztopte čokoládu a pridajte ju do náplne. Môžete použiť horkú, mliečnu alebo bielu čokoládu. Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte trochu kakaa alebo škorice.

 

 

Tvarohové variácie: Namiesto klasického tvarohu vyskúšajte použiť ovocný tvaroh, tvaroh s vanilkou alebo tvaroh s pridaním ricotty.

Rôzne tvary: Vykrajujte oblátky do zaujímavých tvarov pomocou formičiek.

Viaceré vrstvy: Striedajte vrstvy s rôznymi náplňami pre pestrý chuťový zážitok.

Ozdoby: Potrite okraje oblátok roztopenou čokoládou a obvaľte ich v kokosovej alebo orechovej drvine.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes