Výborný nápad, ak čakáte návštevu, alebo si jednoducho chcete pochutnať na niečom chutnom. My to zbožňujeme celá rodina.
Perfektný nápad na rýchle rodinné pohostenie
Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Oblátkové prekvapenie je ideálnym riešením.
S naším jednoduchým receptom si ho pripravíte bez námahy a výsledok bude vyzerať ako z cukrárne.
Potrebujeme:
1 bal. tortové oblátky – môžete použiť celé pláty, alebo vykrojené kolieska
70 g uvarenej ryže (nie slanej)
250 g masla
1 a 1/2 pohára cukru
2 lyžice kakaa
1/2 pohára mlieka
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
2 poháre sušeného mlieka
Voliteľné (na poliatie):
čokoládová poleva z tmavej alebo bielej čokolády
Postup:
Mlieko, cukor, maslo a kakao dáme variť na plameň – necháme variť, kým sa všetky prísady nerozpustia.
Pridáme vanilku a zložíme z plameňa .
Necháme mierne vychladnúť pridáme sušené mlieko.
Dobre rozmiešame, pridáme uvarenú ryžu a znova dôkladne premiešame.
Hmotu navrstvíme na oplátku, spojíme a nechajte dobre vychladiť, najlepšie cez noc.
Nápady, ako recept vylepšiť
Klasické oblátkové prekvapenie je skvelý dezert, no niekedy sa nám zachce niečoho nového a originálneho. Poďme sa spolu pozrieť na niekoľko nápadov, ako môžete tento recept ozvláštniť a prekvapiť svojich blízkych.
Hrajme sa s náplňou:
Ovocné variácie: Pridajte do klasickej náplne nasekané čerstvé ovocie ako jahody, maliny, čučoriedky alebo kúsky banánu. Pre zaujímavejšiu chuť môžete použiť aj exotické ovocie ako mango alebo marakuja.
Orechové dobroty: Zamiešajte do náplne nasekané orechy (lieskové, vlašské, mandle) alebo kokos. Pre sladší chuťový zážitok môžete pridať aj trochu medu alebo karamelu.
Čokoládové pokušenie: Roztopte čokoládu a pridajte ju do náplne. Môžete použiť horkú, mliečnu alebo bielu čokoládu. Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte trochu kakaa alebo škorice.
Tvarohové variácie: Namiesto klasického tvarohu vyskúšajte použiť ovocný tvaroh, tvaroh s vanilkou alebo tvaroh s pridaním ricotty.
Rôzne tvary: Vykrajujte oblátky do zaujímavých tvarov pomocou formičiek.
Viaceré vrstvy: Striedajte vrstvy s rôznymi náplňami pre pestrý chuťový zážitok.
Ozdoby: Potrite okraje oblátok roztopenou čokoládou a obvaľte ich v kokosovej alebo orechovej drvine.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)