Bravčová krkovička s pečenými zemiakmi: Fantastický obed z jedného plechu!

Šťavnaté mäsko a luxusné zemiaky na jednom plechu.

Pri tomto pokrme nebudete vedieť, čo je lepšie, zemiaky alebo šťavnaté mäso.

 

 

Sme si istí, že zemiaky a krkovičku podľa nášho receptu pripravíte mnohokrát, chuť je naozaj neodolateľná.

Exkluzívny recept na pečenú krkovičku so zemiakmi z portálu sasina-kuhinja.

Pečená krkovička so zemiakmi

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

 

 

1 ČL zmesi korenia

1 ČL sladkej papriky

1 kg bravčovej krkovičky

 

 

2 ČL soli

1/2 PL horčice

100 ml rastlinného oleja

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubé plátky.

Potom ich na 10 minút vložíme do misky so studenou vodou.

Po uplynutí doby zemiaky len precedíme, nemusíme ich sušiť.

 

 

Do misky so zemiakmi pridáme zmes korenia a sladkú papriku.

Všetko dobre premiešame a zemiaky necháme marinovať až do použitia.

Mäso umyjeme pod prúdom studenej vody, tiež by nemalo byť osušené.

 

 

Plátky krkovičky položíme na plech a z oboch strán rovnomerne osolíme.

Mäso rovnomerne potrieme horčicou.

Na vrch nalejeme olej a necháme asi 10 minút marinovať, môže to byť samozrejme aj dlhšie.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme krkovičku a na ten istý plech rozložíme zemiaky.

Ihneď na ne položíme bravčové plátky.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

 

 

Mäso so zemiakmi pečieme 30 minút.

Po polhodine otočíme plátky krkovičky a pečieme ďalších 30 minút.

Po uplynutí doby vyberieme mäso z plechu.

 

 

Plech so zemiakmi vložíme späť do rúry predhriatej na 250°C.

Pečieme ešte 10-15 minút, kým nezhnednú.

Po uplynutí doby, keď si všimneme, že zemiaky zhnedli a šťava z pečenia sa zredukovala, vyberieme plech z rúry.

 

 

Pečenú krkovičku so zemiakmi môžeme servírovať so šalátom alebo cviklou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes