Večera z plechu je nápadom na rýchle a chutné domáce jedlo.

Ponúkame vám osvedčený recept na chutnú a rýchlu večeru, ktorú máte pripravenú za 20 minút.
Fantastický recept na zapečené zemiakové plátky z portálu dietamojapasja.
Rýchla večera z plátkov zemiakov, syra a údeniny.

Sú to lahodné zemiaky pečené v rúre s jednoduchou, ale aromatickou klobásou a syrovou plnkou.
Keď tento pokrm raz pripravíte, určite sa k nemu budete vracať znova a znova.
Zakaždým nám chutia viac a viac.

Ako pripraviť zapečené zemiaky za 20 minút?
Stačí použiť tie z predchádzajúceho dňa alebo uvariť čerstvé.
Večera z jedného plechu, málo práce a veľa jedla.

Nápad na večeru z plechu
Bezpochyby sme veľkými fanúšikmi všetkých druhov domácich jedál.
Preto po nich siahame vždy, keď máme príležitosť.
A keďže varenie je našou vášňou, robí nám veľkú radosť, že sa s vami môžeme podeliť o každý nový nápad.

Ak ste teda dnes plánovali na večeru podávať klasické zemiaky, možno zmeníte názor.
Na prípravu potrebujeme:
5 veľkých zemiakov
200 g klobásy
150 g syra
2 PL kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku

2 PL petržlenovej vňate
1 ČL bylinkového korenia
1/4 ČL soli
štipku mletého čierneho korenia
Postup:
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode al dente.
Necháme mierne vychladnúť a nakrájame na 8 mm – 1 cm plátky.
Klobásu a syr nastrúhame na hrubom strúhadle.

Pridáme cesnak, petržlenovú vňať, smotanu a okoreníme.
Plátky zemiakov poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na každý plátok nanesieme časť plnky.

Plech vložíme do rúry vyhriatej na 210-220°C.
Pečieme asi 20 minút.
Servírujeme ich ihneď po upečení, sú lahodné, aromatické majú delikátnu chuť plnky.

Zemiaky z predchádzajúceho dňa sa hodia perfektne – na večeru ich uvaríte o niečo viac a použijete na druhý deň.
Prajeme vám dobrú chuť!


















