Ideálny tip na občerstvenie v prípade, že vás tlačí čas a návšteva už klope na dvere.

Na prípravu týchto lahodných slimákov budete potrebovať len tri jednoduché suroviny.
Jednoduchý a rýchly recept na jemné syrové slimáky z youtube kanála Puff pastry recipes.
Ako pripraviť pohostenie z lístkového cesta a syra?
Potrebujeme:
275 g lístkového cesta
1 vajce
250 g strúhaného syra

Postup:
Na stole rozvinieme lístkové cesto.
V malej miske vymiešame vajce.
Vajcom potrieme celé lístkové cesto.

Posypeme nastrúhaným syrom.
Cesto zrolujeme.
Okraj prištipneme prstami.

Potom cesto prekrojíme na 6 častí.
Rolku zatlačíme rukou, aby nám vznikol slimák.
Slimáky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rolky potrieme vajcom.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme 20 minút.

Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
BONUS
Babičkine cesnakové slimáky: Zo stola zmiznú behom chvíle!

Vynikajúce cesnakové pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite potešia celú rodinu.
Ako pripraviť cesnakové slimáky?
Potrebujeme:
hladká múka – 500 g
mlieko – 250 ml
droždie – 40 g
soľ
olej – 100 ml
Na plnku:
maslo – 100 g
Syrokrém – 100 g
cesnak – 4 strúčiky
petržlenovú vňať
1 PL soli
Na posypanie – voliteľné:
sezamové semienka
mak
Postup:

Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť.
Maslo vymiešame so syrokrémom a roztlačeným cesnakom.
Ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou.
Z cesta odoberáme menšie kúsky – bochníčky, ktoré rozvaľkáme na ovál.

Natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme.
V strede rozkrojíme a obe časti stočíme.
Následne zatočíme do tvaru slimáka.

Necháme ešte trochu kysnúť na plechu.
Potrieme vajíčkom a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť!




















