Mám recept na najlepší jablkový koláč s pudingom a mrveničkou: Nikto mu neodolá!

Vynikajúci recept na šťavnatý jablkový koláč.

Kto z vás nemilujeme legendárny jablkový koláč?

 

 

Ak ho pripravíte s pudingom a mrveničkou podľa nášho jednoduchého receptu, všetci vám poďakujú a za pár minút zmizne pred očami.

Vynikajúci recept na šťavnatý jablkový koláč z youtube kanála Nobbi’s Kochstunde.

Ako pripraviť jablkový koláč s mrveničkou?

Potrebujeme:

Na cesto:

100 g kryštálového cukru

400 g hladkej múky

 

 

2/3 balenia prášku do pečiva

1 balenie vanilkového cukru Bourbon

2 vajcia

150 g masla

Na puding:

1 l mlieka

 

 

120 g kryštálového cukru

2 balenia vanilkového pudingového prášku Bourbon

Na náplň:

2 kg jabĺk

120 g kryštálového cukru

50 g masla

25 g kukuričného škrobu

 

 

4 PL vody

citrónovú šťavu z 1 citróna

Na mrveničku:

120 g kryštálového cukru

190 g masla

300 g hladkej múky

1 balenie vanilkového cukru Bourbon

Postup:

V menšej miske zmiešame kryštálový a vanilkový cukor.

V samostatnej miske zmiešame múku a prášok do pečiva.

V ďalšej miske vyšľaháme maslo.

 

 

Pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní.

Postupne pridáme po jednom vajci a jednotlivo šľaháme 20-30 sekúnd.

Potom pridáme múčnu zmes a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

 

 

Misku s cestom prekryjeme a vložíme na hodinu do chladničky.

Po uplynutí doby vyložíme cesto na pomúčený stôl a rozvaľkáme.

Potom cesto vložíme na plech (36 x 42,5 cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme (trochu cesta si odložíme na okraje).

 

 

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 5 minút.

Do menšej misky pridáme mlieko a zvyšok nalejeme do hrnca na sporáku.

 

 

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Nakrájané jablká vložíme do misky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a premiešame.

Pripravíme mrveničku: V samostatnej miske vyšľaháme zmäknuté maslo.

 

 

Nasypeme vanilkový a kryštálový cukor a prudko vyšľaháme.

Nakoniec pridáme múku a vymiešame.

V hrnci roztopíme 40 g masla.

 

 

Pridáme cukor a miešame, kým nevznikne tekutá zmes.

Potom do hrnca vložíme jablká, premiešame a necháme variť.

Do zohriateho mlieka v hrnci nasypeme cukor, zamiešame a varíme, kým sa nerozpustí.

 

 

Do misky so zvyšným mliekom nasypeme puding a miešame, kým sa nerozpustí.

Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme puding a počas miešania necháme variť 30 sekúnd až 1 minútu.

Do jablkovej zmesi pridáme škrob, ktorý sme rozmiešali s vodou.

 

 

Zo zvyšného cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske malé pásy.

Upečené cesto vyberieme z rúry a z rozvaľkaných častí cesta vytvarujeme okraje.

Nalejeme puding a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Potom nanesieme jablkovú vrstvu.

Nakoniec koláč posypeme mrveničkou.

Koláč pečieme 35 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes