Vynikajúci koláč s jablkami, kakaom a Margotkou.
Skúsili sme už veľa jablkových dezertov, ale pre nás je tento koláč absolútnou jednotkou!
Potrebujeme:
1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 vajcia
1 hrnček cukru krupica
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1/2 čokolády Margot nastrúhanej
2 jablká
vanilkový a škoricový cukor
2 lyžice kakaa
Poleva:
Mliečna čokoláda
tuk (olej, Cera)
Na ozdobu:
Zavárané ovocie
Nastrúhaná čokoláda
Postup:
Vajcia vymiešame s cukrom.
Pridáme mlieko a olej, premiešame.
Do cesta vmiešame aj nastrúhanú margotka, kakao a preosiatu múku.
Všetko dobre rozmiešame.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Jablká nastrúhame nahrubo.
Vytlačíme šťavu a zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom.
Jablkami posypeme cesto, prípadne jablká vmiešame rovno do cesta, je to na vás.
Pečieme pri 180 ° C asi 30 minút (strážime, každá rúra pečie inak).
Hotové polejeme polevou.
Polevu si môžete pripraviť podľa svojej chuti.
Ja postupujem tak, že čokoládu dám rozpustiť do mikrovlnky s trochou oleja.
Výbrná je aj poleva zo smotany na šľahanie a várovej čokolády :-)
Nakoniec koláč ozdobíme podľa vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť!