Miliónové parížske rožky: Sú tak fantastické, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Poďme spolu odhaliť tajomstvo týchto obľúbených sladkostí a pripraviť si ich doma.

Kto by nemiloval domáce parížske rožky? My pre vás máme ten najlepší recept, s ktorým sa výsledné dielo vždy perfektne vydarí.

 

 

Tento sladký pokrm, ktorý nás vracia do čias bezstarostného detstva, má však oveľa dlhšiu históriu, než by sme si mysleli.

Aj keď ich názov evokuje francúzsku eleganciu, ich pôvod siaha až do Rakúska-Uhorska.

Práve z tejto oblasti sa tento recept rozšíril po celej Európe a stal sa obľúbeným dezertom mnohých generácií.

Potrebujeme:

Cesto:

1 ks vajec

100 g práškový cukr

100 g vlašských orechov

1 PL hladká múka

Krém:

 

 

1 ks vajec

40 g kr. cukor

10 g kakao

80 g maslo

Poleva:

100 g čokolády

1 PL olej

Postup:

Všetky suroviny na cesto vymiešame mixérom na jednotnú hmotu, ktorú preložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Na pripravený plech s papierom na pečenie striekame rožteky.

Rohlíčky upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.

Pečenie trvá asi 10 minút, rožteky kontrolujeme, každá rúra pečie inak.

 

 

Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme kakao a ešte krátko šľaháme.

Hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a pridáme aj mierne vychladnutú kakaovú hmotu.

Následne krém dáme do cukrárskeho vrecka a odložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Krém striekame na vychladnuté rohlíčky a dáme ich poriadne schladiť.

Až keď je krém poriadne tuhý, máčame v poleve (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s lyžicou oleja).

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes