Pečená bravčová krkovička, ktorá sa topí v ústach: Jemné a veľmi chutné mäso, presne takto ho pripravujem!

Výnimočný recept na šťavnatú pečenú bravčovú krkovičku.

Ponúkame vám jednoduchý, ale mimoriadne chutný recept na pečenú krkovičku.

Skvelý tip na nedeľný obed pre celú rodinu, po ktorom nezostane na tanieri ani jeden malý kúsok.

 

 

Výnimočný recept na šťavnatú pečenú bravčovú krkovičku z youtube kanála Retete traditionale romanesti.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

4-5 strúčikov cesnaku

100 ml rastlinného oleja

1/2 citróna

 

 

1 ČL tymianu

1 ČL mletej papriky

1 ČL mletého čierneho korenia

1 PL soli

Postup:

Krkovičku nakrájame na plátky.

Na tvrdej podložke z oboch strán vyklepeme tĺčikom.

Plátky mäsa z oboch strán osolíme a okoreníme.

 

 

Potom bravčové plátky vložíme do zapekacej formy.

Do menšej misky s olejom pridáme papriku.

Potom pridáme tymian, zvyšok čierneho korenia a soli a premiešame.

 

 

Do zmesi pretlačíme cesnak a zmiešame.

Pridáme citrónovú šťavu a metličkou premiešame.

Omáčku nalejeme do formy s plátkami krkovičky.

 

 

Potom omáčku votrieme z oboch strán do mäsa.

Zapekaciu formu vložíme na 30 minút do chladničky.

Mäso vložíme do rúry predhriatej na 160°C.

 

 

Pečieme 35-40 minút.

Po dvadsiatich minútach otočíme mäso na druhú stranu.

Pečenú krkovičku servírujeme s obľúbenou prílohou napríklad so zemiakovou kašou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes