Luxusný krém s piškótou a marmeládou medzi dvomi plátmi jemného cesta. Vyskúšajte, je fantastický.
Potrebujeme:
6 vajce
300 g práškového cukru
100 ml vody
100 ml oleja
300 g hladkej múky (preosiatej)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
Na žltú piškótu:
6 vajec
6 lyžíc kr. cukru
6 lyžíc oleja
6 lyžíc polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
Na zlepenie:
Marhuľový džem
Na krém:
2 bal. vanilkového pudingu
500 ml mlieka
250 ml smotany na šľahanie
250 g masla
150-200 g kr.cukru
50 ml vody
2 lyžičky želatíny v prášku
Postup:
Na kakaové cesto zmiešame všetky prísady (najskôr vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej, vodu a postupne aj sypké prísady) a upečenie 2 pláty cesta na dvoch plechoch. Upečené pláty odložíme bokom a necháme vychladnúť.
Potom si rovnako upečieme aj žltý korpus. Upečieme na plechu, potom prekrojíme, natrieme marhuľovým džemom a opäť zlepíme. Nakrájame na pásy.
Na krém uvaríme z mlieka, pudingových práškov a cukru hustý puding. Necháme vychladnúť a potom doň po lyžičkách vmiešame našľahané maslo a ušľahanú šľahačkou. Želatínu necháme napučať vo vode. Potom zahrievaním rozpustíme. Želatínu vmiešame do krému a krém vložíme do chladničky dobre vychladiť.
Vrstvíme – na prvý plát kakaového cesta ½ krému, zlepený korpus (ukladáme naležato). Pokračujeme zvyšným krémom a nakoniec druhým plátom cesta.
Nakoniec poprášime práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: webcukraszda