Skvelý obed, ktorý si pokojne môžete v bežný deň, ale aj ako slávnostné jedlo, napríklad na rodinnej oslave. Kuracie kapsy s chutnou náplňou pripravíte jednoducho a čo je najlepšie, bez vyprážania.
Potrebujeme:
6 ks kuracích pŕs
200 g mrazeného špenátu
2/3 šálky najemno nastrúhanéhos yra
¼ šálky nastrúhaného parmezánu
200 g mozzarelly
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
½ šálky strúhanky
Talianske korenie
Soľ, čierne mleté korenie
Paradajkové pyré alebo kečup
Postup:
Rúru nastavíme na 220 stupňov a plech na pečenie potrieme olejom. Kuracie prsia očistíme, umyjeme a každá kúsok rozkrojíme a otvoríme – tak aby sme mäso mohli rozložiť na väčšiu plochu.
Mäso ochutíme soľou a korením. Z rozmrazeného špenátu odstránime prebytočnú šťavu a zmiešame so strúhaným syrom, ½ strúhaného parmezánu a ½ mozzarelly. Pridáme ½ lyžičky soli a ¼ lyžičky čierneho korenia. Zmes navrstvíme na každý kúsok kuracieho mäsa a zrolujeme.
Strúhanku zmiešame so zvyšným parmezánom, bazalkou, a oreganom. Vajcia rozmiešame s trochou mlieka a štipkou soli. Teraz vezmeme každú rolku a obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhanke. Každý kúsok vložíme do vymastenej zapekacej misy – netreba viazať ani upevňovať špáradlom, stačí, ak dáte rolky zvinutými koncami nadol a uložíte ich tesne vedľa seba.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi 30 minút. Potom potrieme paradajkovým pyré, posypeme syrom a necháme zapiecť, kým sa syr nerozpustí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mykitchenescapades