Isté je, že nebudete ľutovať námahu, ktorú vynaložíte pri príprave týchto mini koláčikov.
Pusinkové cesto, dva jemné krémy a ovocie podľa vlastného výberu, ktoré poslúži na vizuálne a chuťové zvýraznenie tejto sladkej maškrty.

Unikátny recept na delikátne mini koláčiky z portálu vijesti.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 bielky

250 g kryštálového cukru
1 PL bieleho octu
Na prvý krém:
4 žĺtky

5 PL kryštálového cukru
500 ml mlieka
5 PL kukuričného škrobu
125 g masla

Na druhý krém:
250 ml smotany na šľahanie
ovocie podľa chuti
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.
Pridáme ocot.

Šľaháme, kým nezískame pevnú a hustú zmes.
Zmes preložíme do cukrárskeho vrecka.
Na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme malé kolieska.

Rúru vyhrejeme na 100°C.
Cesto jemne pečieme asi dve hodiny.
Každých desať minút nakrátko otvoríme rúru, aby mohla uniknúť prebytočná vlhkosť.

Na prvú plnku dáme pomaly zohrievať 350 ml mlieka s cukrom.
Samostatne vyšľaháme žĺtky, kukuričný škrob a zvyšné mlieko.
Keď mlieko vrie, pomaly prilievame žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme krém.

Potom krém necháme vychladnúť.
Do studeného krému postupne zašľaháme vyšľahané maslo.
V samostatnej miske vyšľaháme smotanu.

Na každú pusinku nanesieme najskôr žltú plnku a potom šľahačku.
Ozdobíme ovocím podľa želania.
Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!




















