Zmiznú za 1 minútu: Rýchly a jednoduchý recept na skutočnú BOMBU. Ľahučké MINI koláčiky bez múky!

Mini koláčiky pre maximálny sladký pôžitok. Hodia sa na každú príležitosť!

Isté je, že nebudete ľutovať námahu, ktorú vynaložíte pri príprave týchto mini koláčikov.

Pusinkové cesto, dva jemné krémy a ovocie podľa vlastného výberu, ktoré poslúži na vizuálne a chuťové zvýraznenie tejto sladkej maškrty.

 

 

Unikátny recept na delikátne mini koláčiky z portálu vijesti.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 bielky

 

 

250 g kryštálového cukru

1 PL bieleho octu

Na prvý krém:

4 žĺtky

 

 

5 PL kryštálového cukru

500 ml mlieka

5 PL kukuričného škrobu

125 g masla

 

 

Na druhý krém:

250 ml smotany na šľahanie

ovocie podľa chuti

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.

Pridáme ocot.

 

 

Šľaháme, kým nezískame pevnú a hustú zmes.

Zmes preložíme do cukrárskeho vrecka.

Na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme malé kolieska.

 

 

Rúru vyhrejeme na 100°C.

Cesto jemne pečieme asi dve hodiny.

Každých desať minút nakrátko otvoríme rúru, aby mohla uniknúť prebytočná vlhkosť.

 

 

Na prvú plnku dáme pomaly zohrievať 350 ml mlieka s cukrom.

Samostatne vyšľaháme žĺtky, kukuričný škrob a zvyšné mlieko.

Keď mlieko vrie, pomaly prilievame žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme krém.

 

 

Potom krém necháme vychladnúť.

Do studeného krému postupne zašľaháme vyšľahané maslo.

V samostatnej miske vyšľaháme smotanu.

 

 

Na každú pusinku nanesieme najskôr žltú plnku a potom šľahačku.

Ozdobíme ovocím podľa želania.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes