10-minútová hrnčeková pizza bez práce: Nekysne ani minútu, netreba ju miesiť a výsledok si zamiluje celá rodina!

Vynikajúca 10 minútová pizza. Cesto pripravíte bez kysnutia a bude hotová skôr, než by vám ju priviezli z pizzerie.

S týmto receptom zvládnete urobiť fantastickú chrumkavú pizzu aj vy doma.

 

 

Základné cesto je hotové za 10 minút, netreba ho nechať kysnúť a môžete si ho obložiť podľa toho, na čo máte chuť, alebo čo nájdete doma v chladničke.

Potrebujeme:

3 poháre hladkej múky

1 pohár teplej vody

2 lyžice olivového oleja

1/2 lyžičky soli

1 balíček sušeného droždia

Na oblohu (voliteľné):

 

 

paradajková omáčka

mozarella

strúhaný syr

olivy

kolieska paradajok

nakrájaná cibuľa

kúsky paradajok

huby

klobása

šunka

slaninka

Postup:

 

 

Ako prvé si zmiešame jeden pohár múky s pohárom teplej vody.

Nasypeme sušené droždie a za dôkladného miešania prisypávame postupne aj zvyšnú múku.

Následne si cesto osolíme, pridáme olej a miešame kým nie je jemné a pružné.

 

 

Na miešanie požijeme varešku, alebo si môžeme pomôcť šľahačom s nástavcami na miešanie cesta.

Keď má požadovanú (jednotnú) konzistenciu.

Vyvaľkáme okrúhly základ na pizzu a obložíme pripravenými surovinami podľa chuti.

Nám najviac chutí s pomodorom, mozzarellou, hubami, olivami a posypaná strúhaným syrom.

 

 

Pečieme asi 8 – 10 minút pri teplote 220 – 250 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes