Pri príprave placiek zabudnite na strúhanie zemiakov!
S týmto receptom pripravíte svoje obľúbené jedlo úplne inak. Placky budú také chutné, že ich už nikdy nepripravíte klasickým spôsobom.
Famózny recept na najchutnejšie zemiakové placky z portálu smakosze.
Tieto zemiakové placky sú na špičkovej úrovni
Asi neexistuje nikto, kto by nemal rád zemiakové placky.
Bez ohľadu na to, či tieto chrumkavé placky podávate so smotanou, syrom alebo mäsovou omáčkou, vždy chutia skvele.
Prezradíme vám, ako ich pripraviť bez strúhania zemiakov, čo značne uľahčí a urýchli prípravu.
Strúhanie môžete nahradiť pretlačením uvarených zemiakov.
Zemiakové placky vďaka tomu pripravíte nielen rýchlejšie, ale aj vylepšíte ich chuť.
Získajú jemnejšiu a krémovejšiu konzistenciu.
Vyskúšajte tento recept a vaši blízki už nebudú chcieť jesť iné.
Zemiaky a prísady na placky
Ako viete, placky pozostávajú zo zemiakov.
Nie je tomu inak ani v tomto prípade.
Okrem zeleniny budete potrebovať aj ďalšie suroviny.
V prvom rade múku a koreniny, ktoré dodajú plackám jedinečnú chuť.
Potrebné ingrediencie a ich presné množstvo sa dozviete v nižšie uvedenom zozname.
Na prípravu placiek potrebujeme:
500 g uvarených zemiakov
1 cibuľu
2 PL hladkej múky
1 PL zemiakovej múky
1 vajce
maslo
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Uvarené zemiaky pretlačíme. Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky.
Na panvici rozpustíme trochu masla a osmažíme cibuľu.
Osmaženú cibuľu pridáme do misky so zemiakmi.
Pridáme obidva druhy múky.
Nakoniec pridáme vajce, ochutíme soľou a korením.
Zmes miešame, kým nebude jednotná a hladká.
Na panvici rozohrejeme olej.
Pomocou lyžice pridáme zemiakovú zmes a vytvarujeme tenkú placku.
Smažíme z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
Z hotových placiek odstránime pomocou papierovej utierky prebytočný olej.
Servírujeme s obľúbenou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!