Výborný recept, mám od svokry a som veľmi spokojná. Ak dostanete chuť na domáce langoše, nemusíte čakať na vykysnutie, ale môžete vyprážať hneď. Chutia výborne.
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
1 lyžičku soli
1,5 lyžičky pizza korenia (voliteľné, ja mám rada)
3 lyžice olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kefíru
150-200 ml vody
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a korením. Pridáme olej, kefír, vodu vypracujeme jednotné cesto.
Cesto vyforumujeme do tvaru valca a nakrájame na menšie kúsky. Tie porozťahujeme na tenké placky, alebo na pomúčenej doske rozvaľkáme.
Potom vyprážame na oleji dozlatista ako bežné langoše. Prebytočný olej odstránime servítkom. Podávame potreté cesnakom, alebo s kečupom, syrom či inou prílohou. Chutia báječne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked