Máte doma orechy a ihlu? Keď skúsite tento nápad, budete nadšení!

Napadlo by vám, že ihla a vlašské orechy idú dohromady? V dnešnom článku vám ukážeme skvelý nápad, ako tieto dve veci spojiť do perfektného výsledku.

 

 

Pripravte si doma zdravú, sladkú a a výživnú maškrtu bez použitia akejkoľvek chémie a nezdravých prísad.

Orientálna sladkosť, ktorá jednoznačne stojí za vyskúšanie.

Netradičný recept na unikátnu orechovú pochúťku z youtube kanála Nur’un Yemek Tarifleri 2.

Potrebujeme:

1 kg vlašských orechov

 

 

2 kg hrozna

2 PL hladkej múky

2 PL kryštálového cukru

3 PL kukuričného škrobu

1 pohár mlieka

(objem pohára 225 ml)

Postup:

Na začiatku rozbijeme orechy a vyberieme jedlé jadro.

Do ihly navlečieme niť a na konci spravíme uzol.

Orechy navlečieme pomocou ihly na niť.

 

 

Aj druhý koniec nite zaviažeme, takže nám vznikne pomyselný „náramok“.

Z hrozna oberieme bobule a vložíme ich do misky.

Pomocou tyčového mixéra ich rozšľaháme.

Hroznovú šťavu precedíme cez sitko do samostatnej misky.

Šťavu opäť precedíme pomocou jemnejšieho sitka.

Hroznovú šťavu prelejeme do rajnice.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák. Hroznovú šťavu varíme 20 minút.

Pomocou sitka odstránime penu. Do misky pridáme škrob, cukor a múku.

Metličkou premiešame.

Potom nalejeme mlieko a dobre vymiešame.

 

 

Za stáleho miešania pridáme naberačku hroznovej šťavy. Túto zmes nalejeme do hroznovej šťavy na sporáku.

Za stáleho miešania varíme, kým zmes nezačne vrieť. Potom povaríme ešte 2-3 minúty.

Do zmesi ponoríme orechy a zavesíme ich nad plech na pečenie.

Rovnaký proces zopakujeme ešte raz po hodine.

 

 

Keď zmes úplne stuhne, odstránime niť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes