Ak ste fanúšikmi krémových koláčov tak tento musíte vyskúšať! Už len keď si pozriete ako krásne vyzerá vám budú tiecť slinky.
Nezľaknite sa množstva ingrediencií, naozaj to stojí za to. Tak poďme na to!
Potrebujeme:
Forma o veľkosti 23 x 35 cm
Na korpus
4 vajcia
1 šálka práškového cukru
1 šálka hladkej múky
3 lyžice kakaa
1 balenie prášku do pečiva
1 balenie vanilínu s cukrom
Na krém
1 liter mlieka (5 šálok mlieka)
4 lyžice hladkej múky
4 lyžice škrobu
1,5 šálky práškového cukru
2 vajcia
100 g masla
1 alebo 2 balenia vanilkového cukru
2 balenia smotany na šľahanie (400 gramov)
Na polevu
1 smotana na šľahanie(200 g)
100 gramov mliečnej čokolády
Postup:
Najskôr si pripravíme korpus. Ako prvé si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Zašľaháme múku, kakao, prášok do pečiva a vanilínový cukor.
Plech alebo formu si vyložíme papierom na pečenie a vlejeme hmotu.
Upečieme pri cca 180 stupňoch. Stav cesta overíme klasicky drevenou špajľou.
Prejdeme k príprave krému:
Všetky suroviny okrem masla, vanilkového cukru a šľahačky zmiešame v hrnci a na miernom ohni privedieme do varu za stáleho miešania.
Varíme, až kým krém nezhustne. Odstavíme a pridáme maslo s vanilkovým cukrom.
Zašľaháme ponorným mixérom kým nebude mať krém jemnú krémovú konzistenciu bez hrudiek.
Krém preložíme do misy a prikryjeme potravinárskou fóliou. Kým nám chladne, vyšľaháme si šľahačku.
Následne jemne stuhnutý krém zmiešame so šľahačkou a mixujeme do hladka.
Vrchnú časť korpusu odrežeme, dáme zvlášť do misky a korpus na plechu polejeme rovnomerne šálkou mlieka.
Následne naň navrstvíme polovicu krému.
Korpus, ktorý sme si odrezali si nadrobíme do misky a rovnomerne ním posypeme krémovú vrstvu.
Následne si dáme zvyšok krému do zdobiaceho vrecka a opatrne vrstvíme v malých kôpkach na korpusovú posýpku.
Keď máme vrchnú vrstvu krému po celej ploche, zahladíme.
Teraz si pripravíme polevu zo smotany a rozpustenej čokolády a polejeme ňou celý koláč.
Necháme vychladnúť, dáme stuhnúť do chladničky a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: