ALPSKÝ jablkový koláč: Je to najlepší jablkový koláč, aký som kedy jedla!

Jablká skombinujte s piškótou a šľahačkou. Toto je najlepší jablkový koláč!

Ak neviete odolať kúsku jablkového koláča, vyskúšajte tento recept. Zaručuje lahodnú chuť, ktorej nikto neodolá.

Alpský jablkový koláč je skutočnou bombou.

 

 

Fantastický recept na lahodný jablkový koláč z portálu smakosze.

Alpský jablkový koláč

Milujem koláče a sladkosti, najmä tie, ktoré sa dajú pripraviť nekomplikovane.

To je aj prípad alpského jablkového koláča. Už samotný názov znie lahodne, no najlepšia časť sa ukrýva v ceste.

 

 

Kombinácia nadýchanej piškóty, jabĺk a šľahačky je stará množstvo niekoľko rokov.

Čo je najdôležitejšie, tento chutný koláčik pripravíte jednoduchým spôsobom.

Alpský jablkový koláč môžete jednoducho podávať počas rodinnej oslavy, alebo kedykoľvek dostane chuť na výborný domáci dezert.

Čo potrebujeme na prípravu alpského jablkového koláča?

Na piškótové cesto:

6 vajec

3/4 šálky hladkej alebo polohrubej múky

2 PL zemiakovej múky

1 ČL prášku do pečiva

1/2 šálky kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

 

 

Na jablkovú plnku:

1,5 kg jabĺk

2 balenia citrónového želé

Na šľahačku:

750 ml 36% smotany na šľahanie

1/2 šálky práškového cukru

125 ml vriacej vody

2 PL želatíny

mliečnu čokoládu na posypanie

Postup:

Prípravu dezertu začneme výrobou piškótového cesta.

 

 

Oddelíme žĺtky od bielkov a začneme prípravou snehu.

Bielky šľaháme dotuha a postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým sa nevytvorí tuhá, lesklá pena.

Postupne po jednom pridávame žĺtky a pokračujeme v šľahaní.

Pridáme tortovú múku, zemiakovú múku prášok do pečiva.

 

 

Všetko premiešame na najmenšej rýchlosti.

Plech s rozmermi 25 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie.

Nalejeme cesto, uhladíme povrch a vložíme na 25 minút do rúry vyhriatej na 170°C.

Hotovú piškótu necháme vychladnúť.

Ako pripraviť náplň?

Po vychladnutí rozrežeme piškótu na polovicu.

 

 

Pripravíme jablkovú vrstvu: jablká umyjeme, ošúpeme a na hrubo nastrúhame.

Ovocie vložíme do hrnca, opekáme 15 minút a pridáme citrónové želé.

Premiešame a opekáme ďalších 5-10 minút. Horúcu zmes nanesieme na cesto, uhladíme a prekryjeme ďalším cestom.

Cesto jemne zatlačíme a odložíme nabok vychladnúť.

Teraz pripravíme šľahačku: želatínu rozpustíme v horúcej vode, premiešame a necháme vychladnúť.

 

 

Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha.

Pridáme vychladnutú želatínu a šľaháme pri vysokých otáčkach.

Šľahačku nanesieme na vychladnutý koláč, uhladíme a posypeme čokoládou.

 

 

Dezert vložíme na noc do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes