Výborný typ na chutné predjedlo, mäsovú jednohubku, alebo skvelá večera. Navyše, tento pokrm aj skvele vyzerá.
Potrebujeme:
750 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
4 farebné papriky
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
3 strúčiky cesnaku
¼ šálky strúhanky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
1 vajce
¼ šálky strúhaného parmezánu
Soľ, čierne mleté korenie, majoránku
1 lyžicu olivového oleja
Špetku chilli
Paradajkové pyré
Postup:
Papriky umyjeme, vyberieme stred a nakrájame na 3-4 hrubšie pásiky. Mäso zmiešame s vajíčkom, strúhankou, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a primiešame aj ¾ syra. Môžete pridať aj nadrobno nakrájanú papriku.
Mäso naplníme do pásikov papriky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
Potom alobal zložíme, potrieme paradajkovým pyré a posypeme syrom. Necháme zapiecť ešte asi 15-20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: diaryofarecipecollector