Výborný tip na nedeľný zákusok s ktorým sa skutočne nenarobíte. Stačí len zmieša všetky prísady, naliať na plech a upiecť. Krém na tento dezert z kyslej smotany je taktiež neskutočne jednoduchý a rýchly! :-)
Potrebujeme:
1 pohár kefíru (250 ml)
250 g práškového cukru
250 g hladkej múky
1 lyžičku jedlej sódy
1 lyžicu kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
9 lyžíc oleja
1 vajce
Na krém:
400 ml kyslej smtoany
100 g rozpustenej horkej čokolády
Postup:
V miske zmiešame všetky prísady na cesto, vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek, nalejme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160-170 stupňov, kým cesto nie ej dostatočne upečené. Otestujeme špáradlom.
Rozpustenú čokoládu necháme trochu vychladnúť, zmiešame s kyslou smotanou a navrstvíme na upečený korpus (ja som nechala cesto vychladnúť). Môžete nechať stuhnúť v chladničke, u nás sa však krájal hneď. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)