Maslová DVOJFAREBNÁ bublanina z cesta jemného ako pavučinka: RECEPT od výbornej cukrárky!

Čo tak pripraviť čaj? Najlahodnejšia zebra bublanina, mäkká a luxusná!

Elegantná bublanina podľa mimoriadne jednoduchého a rýchleho receptu.

Túto lahôdku som pripravoval cez víkend pre návštevu a nechceli odísť, kým so im neprezradil recept.

 

 

Špičkový recept na mäkkú bublaninu.

Potrebujeme:

180 g masla

štipku soli

220 g kryštálového cukru

3 vajcia

180 g kyslej smotany

280-300 g hladkej múky

1,5 ČL prášku do pečiva

1 ČL kakaa

1 ČL vody

Postup:

Do misky pridáme mäkké maslo, soľ, cukor.

 

 

Mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania postupne po jednom pridávame vajcia.

 

 

Potom pridáme smotanu.

Šľaháme, kým nevznikne riedke cesto.

Ďalej pridáme múku, prášok do pečiva.

Vyšľaháme.

 

 

Cesto rozdelíme na dve polovice.

Do malej misky pridáme kakao, vodu.

Lyžičkou premiešame.

 

 

Kakao pridáme do misky s cestom.

Mixérom vyšľaháme.

Plech naolejujeme.

Na plech nanášame vedľa seba lyžicou na striedačku hnedé a biele cesto.

 

 

Špajľou spravíme v ceste ľubovoľné vzory.

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 45-50 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes