Veľmi šťavnaté “Milka” rezy z hrnčeka: Stačí len upiecť a preliať polevou, chuť bezkonkurenčná!

Vyzerá na prvý pohľad obyčajne, ale tento koláčik chutí fantasticky.

K upečeniu tohoto koláčika ma inšpirovala pani Erika zo skupiny Najlepšie recepty.

 

 

Tá tam tento koláčik pred časom uverenila a priznám sa, že odvtedy je pravidelne na našom stole.

Ako píše aj pani Erika – vyzerá síce obyčajne, ale chutí fantasticky.

Potrebujeme:

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček granka

1 hrnček oleja

5 vajec

1 bal. prášku do pečiva

Na poliatie:

 

 

250 ml uvarenej kávy

Na potretie:

Džem na potretie – ideálne kyselkavý

Poleva:

400 ml smotana na šľahanie

400 g mliečna čokoláda Milka

Postup:

Príprava cesta je veľmi jednoduchá, vajcia si vyšľaháme s cukrom.

 

 

Postupne pridáme zvyšné sypké prísady – preosiatu múku s práškom do pečiva a granko.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút.

Hotový koláč prelejeme vlažnou kávou, potrieme džemom a nakoniec potrieme polevou.

Koláčik podávame vychladený – tak, aby nám poleva krásne stuhla.

 

 

Poleva: Smotanu nalejme do hrnca a pridáme do nej nalámanú čokoládu.

Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme, kým poleva nezhustne.

Polevu môžete pripraviť aj z kyslej smotany a čokolády.

Čokoládu si len rozpustíme v mikrovlnke a zmeišame s kyslou smotanou.

 

 

Obe verzie sú fantastické.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor receptu: Erika Ejka

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes