Neskutočne jednoduchá a rýchla mrkvová polievka s vajíčkom a krupicou, ktorá vás prenesie späť do detských čias.
Táto polievka sa u nás doma teší veľkej obľube, preto ju aj vďaka jej časovej nenáročnosti pripravujem dosť často.
Exkluzívny recept na hustú mrkvovú polievku z youtube kanála Štefina.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hlavné živiny, ktoré nájdeme v tejto polievke, sú:
Vitamín A: Mrkva je bohatým zdrojom beta-karoténu, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A. Tento vitamín je nevyhnutný pre zdravý zrak, rast kostí a podporuje imunitný systém.
Vitamíny skupiny B: Krupica obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pre energetický metabolizmus, nervovú sústavu a tvorbu červených krviniek.
Minerály: Polievka obsahuje minerály ako draslík, ktorý je dôležitý pre správnu funkciu srdca a svalov, a horčík, ktorý podporuje nervovú sústavu a svalovú funkciu.
Sacharidy: Krupica je zdrojom sacharidov, ktoré dodávajú telu energiu.
Bielkoviny: Aj keď v menšom množstve, polievka obsahuje bielkoviny, ktoré sú stavebným materiálom pre naše telo.
Potrebujeme:
3 PL krupice
soľ
rascu
5 mrkiev
maslo
vodu
petržlenovú vňať
Postup:
Do hrnčeka rozbijeme vajcia a pridáme trochu soli. Vidličkou rozšľaháme.
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
V hrnci na sporáku roztopíme maslo.
Pridáme mrkvu a rascu.
Premiešame a chvíľku osmažíme, kým mrkva nepustí šťavu.
Mrkvu zalejeme vodou. Potom zmes osolíme.
Premiešame a necháme variť.
V hrnčeku zmiešame krupicu s vodou.
Keď polievka zovrie, pomaly počas miešania pridávame krupicu.
Potom do polievky pomaly lejeme vajíčka a miešame vidličkou.
Chvíľu necháme povariť.
Nakoniec do polievky pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zamiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: