Aj z obyčajných zemiakov môžete vykúzliť vynikajúce jedlo s francúzskym šmrncom. A budte si istí, že keď túto pochúťku raz vyskúšate, nebudete sa jej vedieť nabažiť!
Potrebujeme:
750 g menších nových zemiakov
2 lyžice olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti
Omáčka:
1 väčší strúčik cesnaku
70 ml rastliného oleja
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice jablčného octu
2 lyžice petržlenovej vňaťe najemno nasekanej
1 lyžicu kryštálového cukru
Postup:
Umyté zemiaky prekrojíme na polovice a vložíme do väčšej msiky. K zemiakom pridáme olivový olej, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
Potom zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 220 stupňov.
Zatiaľ, čo sú zemiaky v rúre, pripravíme si omáčku. Pretlačený censka zmiešame s octom, cukrom, horčicou a olejom.
Hotvé zemiaky preložíme do misky, zmiešame s omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika