Vedeli ste, že chutný a domáci koláč si môžete pripraviť len za pár minút a to v obyčajnom hrnčeku? Áno, čítate správne!
Hrnčeková kakaová piškóta s tvarohom je jednoduchý recept, ktorý zvládne každý. Máme pre vás vynikajúci recept od pani Janky S.
Naša hrnčeková kakaová piškóta s tvarohom je ideálna pre tých, ktorí majú málo času, ale chcú si dopriať niečo sladké.
Navyše, je to aj zdravšia alternatíva ku kupovaným sladkostiam.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Kakaové cesto:
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček hrubej múky
3/4 cukru krupica
1 hrnček mlieka
3/4 hrnčeka oleja (stačí aj 1/2)
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 vajcia
3 lyžice kakaa
Citrónová kôra
Tvarohová náplň:
2 tvarohy
3/4 hrnčeka cukru krupice
1 hrnček mlieka
1 vanilkový puding (len prášok)
1 vanilkový cukor
2 vajcia
Postup:
Spracujeme suroviny na kakaovú a tvarohovú časť zvlášť.
Na kakaové cesto vymiešame vajcia s cukrom a olejom.
Postupne pridávame zvyšné sypké prísady – múky, vanilkový cukor, kakao a citrónovú kôru. Vymiešame hladké jednotné cesto.
Z kakaového cesta odložíme 1 hrnček bokom – ten totižto neskôr použijeme na vrch.
Rovnako si v samostatnej misky pripravíme tvarohovú náplň – tvarohy vymiešame dohladka s cukrom, pudingovým práškom, vajíčkami a mliekom.
Nachystáme si plech na pečenie vyložený papierom.
Na plech teraz nalejeme väčšiu časť kakaového cesta a uhladíme.
Na kakové cesto opatrne nalejeme tvarohovú časť. Teraz na vrch cik-cak navrstvíme zvyšok kakaového cesta.
Pečieme cca 40 min. (podľa rúry) na cca 170-180 °C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)