Mini pizze – malé kúsky veľkej radosti! Kto by odolal týmto roztomilým a chutným koláčikom? Deti ich milujú a dospelí si ich zamilujú spolu s nimi.
Vynikajúco sa hodia na pohostenie, ale napríklad aj ako vynikajúca desiata pre deti do školy. My robíme mini-pizzu podľa pani Blanky K. aj ako občerstvenie na deské oslavy a zakaždým má veľký úspech.
Cesto si môžete pripraviť vopred a dať do chladničky, hotové mini pizze môžete zamraziť a použiť neskôr.
Neváhajte expirimentovať s oblohou a pripraviť rôzne varianty obľúbenej pochúťky.
Potrebujeme:
1 lyžička cukor
štipku soli
0,5 kocky droždia
2 lyžice olivový olej
500 g hladká múka
300ml vlažná voda
Obloha:
paradajková omáčka
kečup
nakrájané paradajky
mozarella
strúhaný syr
saláma
šunka
olivy
Postup:
Do múky dáme štipku soli, rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, olej a vlažnú vodu.
Uhniteme cesto a dáme na 50 minút kysnúť.
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na pomúčenom doske na 4 diely.
Každú časť rozvaľkáme buď do okrúhleho alebo obdĺžnikového tvaru a položíme na plech s papierom na pečenie.
Na vrch poskladáme suroviny, podľa svojej chuti, pizzu vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 ° C, piecť 7-10 min.
Pečieme dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Tipy:
Pestré obloha: neváhajte experimentovať s oblohou a zapojiť do nej vaše obľúbené prísady.
Zelenina: Paprika, cibuľa, olivy, kukurica, paradajky, šampiňóny.
Mäso: Saláma, šunka, kuracie mäso, morčacie mäso.
Syry: Mozzarella, čedar, feta, parmezán.
Ovocie: Ananás, mango, jablko. Ostatné: Olivy, kapary, artičoky.
Príprava vopred: Cesto si môžete pripraviť deň vopred a nechať ho v chladničke.
Mrazenie: Upečené mini pizze môžete zamraziť a ohriať ich neskôr.
Rôzne veľkosti: Mini pizze môžu mať rôzne veľkosti, aby vyhovovali všetkým vekovým kategóriám.