Baklažán už nevyprážam, toto je stokrát lepšie: Vynikajúce a rýchle predjedlo z rúry!

Fantastické predjedlo z rúry.

Ponúkame vám recept na lahodnú a hlavne zdravú pochúťku, ktorá ulahodí (nielen) všetkým milovníkom baklažánových pokrmov.

 

 

Tento recept je mimoriadne jednoduchý a na prípravu vám bude stačiť doslova len pár surovín.

Jednoduchý a rýchly recept na pečené baklažánové plátky z youtube kanála KAZAN.

Potrebujeme:

300 g baklažánu

300 g paradajok

300 g mozzarelly

2 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

sladkú papriku

sušenú bazalku

olivový olej

Postup:

Z baklažánu odrežeme koniec so stonkou. Nakrájame na plátky.

Baklažánové plátky vložíme do misky.

 

 

Do samostatnej menšej misky pretlačíme cesnak.

Pridáme soľ a čierne korenie.

Ďalej pridáme sladkú papriku a bazalku.

 

 

Zalejeme olivovým olejom a zamiešame.

Umytú rajčinu nakrájame na plátky, mozzarellu rovnako nakrájame na plátky.

Plech vystelieme papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.

Na plech poukladáme baklažán. Potrieme zmesou korenia a oleja.

 

 

Na baklažán položíme plátok rajčiny.

Plátky posolíme. Potom poukladáme plátok syra.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

Pečieme 25 minút. Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes