Ponúkame vám recept na lahodnú a hlavne zdravú pochúťku, ktorá ulahodí (nielen) všetkým milovníkom baklažánových pokrmov.
Tento recept je mimoriadne jednoduchý a na prípravu vám bude stačiť doslova len pár surovín.
Jednoduchý a rýchly recept na pečené baklažánové plátky z youtube kanála KAZAN.
Potrebujeme:
300 g baklažánu
300 g paradajok
300 g mozzarelly
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
sladkú papriku
sušenú bazalku
olivový olej
Postup:
Z baklažánu odrežeme koniec so stonkou. Nakrájame na plátky.
Baklažánové plátky vložíme do misky.
Do samostatnej menšej misky pretlačíme cesnak.
Pridáme soľ a čierne korenie.
Ďalej pridáme sladkú papriku a bazalku.
Zalejeme olivovým olejom a zamiešame.
Umytú rajčinu nakrájame na plátky, mozzarellu rovnako nakrájame na plátky.
Plech vystelieme papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.
Na plech poukladáme baklažán. Potrieme zmesou korenia a oleja.
Na baklažán položíme plátok rajčiny.
Plátky posolíme. Potom poukladáme plátok syra.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme 25 minút. Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: