Neuveriteľne dobrý domáci chlieb: Je tak dobrý, že už iný jesť ani nebudete!

V tomto článku vám prezradíme jednoduchý recept, vďaka ktorému si túto chuť môžete dopriať aj vy doma.
[mashshare]

Pamätáte si na vôňu čerstvého domáceho chleba? Nič sa nevyrovná chuti teplého bochníka s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou, upečeného vlastnými rukami.

 

 

V tomto článku vám prezradíme jednoduchý recept, vďaka ktorému si túto chuť môžete dopriať aj vy doma.

Tento podľa receptu z youtube si určite zamilujete.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Je fantastický a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

Potrebujeme:

10 g čerstvého droždia

 

 

250 ml teplej vody

10 g cukru

7 g soli

320 g chlebovej múky (množstvo múky sa môže líšiť)

Postup:

Do misy si rozdrvíme droždie, nalejeme teplú vodu a nasypeme cukor.

 

 

Pridáme soľ, nasypeme múku a vypracujeme cesto.

Necháme ho 1 hodinu kysnúť.

Po hodine si pomúčime pracovnú dosku a preložíme na ňu cesto.

Cesto si rozdelíme na 4 časti.

Z každého kúska si vyformujeme placku a potom zrolujeme.

 

 

Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme nakysnúť.

Bochníky navrchu narežeme jedným rezom.

Potrieme vodou a posypeme preosiatou múkou.

Pečieme pri 200 °C asi 40 – 45 minút.

Tipy na vylepšenie

Vyskúšajte rôzne prísady, napríklad:

 

 

Semienka a orechy: Pridajte do cesta sezam, ľan, slnečnicu, tekvicové semienka, orechy alebo mandle.

Bylinky a korenie: Vyskúšajte rôzne kombinácie bylín a korenia, ako je rozmarín, tymián, koriander, rasca alebo čili.

Ovocie a zelenina: Do cesta môžete pridať sušené ovocie (napr. hrozienka, brusnice) alebo nastrúhanú mrkvu, cuetu alebo tekvicu.

Syry: Strúhaný syr dodá chlebu slanú chuť a robí ho sýtejším.

Zmiešajte múky: Skombinujte hladkú múku s celozrnnou, špaldovou alebo ražnou pre komplexnejšiu chuť a vyššiu nutričnú hodnotu..

Prajeme dobrú chuť! 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes