Rýchle a skutočne vynikajúce. Podaria sa už na prvýkrát. :-)
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2-3 vajíčka
200-300 g detskej krupice
Soľ
Voliteľné:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cibuľa a b
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v slanej vode domäkka – môžeme pridať aj trochu kmínu.
Zlejeme vodu a roztlačíme ako na kašu, pridáme vajcia, ešte trochu soli a postupne aj krupicu a vymiesime jednotné zemiakové cesto.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na 4 časti a vyformujeme jednotlivé knedle – valčeky, alebo guličky – tvar je len na vás.
Varíme v pare 20 minút a podávame k mäsku a omáčke.
Keď pripravujem menšie knedličky, varím 20 minút vo vriacej vode. Najlepšie chutia s cibuľkou opraženou na bravčovej masti. Výborný tip je pripraviť zemiaky deň vopred, knedle sú potom ešte lepšie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)