Fantastický koláčik ešte lepší ako klasická bublanina.
Cesto stačí len preliať pudingom a vložiť do rúry.
Ide o skutočne fantastický recept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
Štipku soli
100 g kr. cukru
2 lyžičky vanilkového cukru
100 ml vody
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
½ bal. prášku do pečiva
400 g jahôd alebo iného ovocia, ktoré máte práve doma
Na vrch:
1 bal. vanilkového pudingu
350 ml mlieka
3 lyžice kr. cukru
Voliteľné na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Najskôr pripravíme puding na preliatie:
Puding rozmiešame v malom množstve mlieka.
Zvyšné mlieko s cukrom preložíme na plameň.
Keď zovrie, pridáme mlieko s pudingovým práškom.
Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť .
Sem-tam premiešame.
Rúru nastavíme na 180 stupňov.
Jahody umyjeme a necháme odkvapkať.
Cesto:
Bielky ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny.
Pridáme vanilku, olej a vodu.
Nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Nakoniec opatrne ručne vmiešame aj sneh z bielkov.
Plech s rozmermi 30×25 cm vyložíme papierom na pečenie.
Cesto nalejeme na plech a na cesto navrstvíme pomocou lyžice puding.
A uložíme kúsky jahôd – jemne ich vtlačíme do cesta.
Pečieme asi 30 minút.
Necháme mierne vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)