Koláč s menom „MACOCHA“: Rýchly a jednoduchý recept na najlepší domáci koláčik!

Vynikajúci koláč, ktorý vás prekvapí svojou chuťou aj jednoduchou prípravou.

Predstavujeme vám lahodné rezy síce so zvláštnym názvom, ale uisťujeme vás, že nijak nedehonestuje neopísateľnú chuť tohto dezertu.

 

 

Jemné dvojfarebné cesto obohatené o vanilkový puding a ozdobené smotanovým krémom.

Exkluzívny recept na nadýchaný dezert z youtube kanála Český rozhlas.

Potrebujeme:

5 žĺtkov

250 g kryštálového cukru

100 ml vlažnej vody

100 ml rastlinného oleja

5 bielkov

štipku soli

250 g polohrubej múky

1 balenie kypriaceho prášku

1 PL kakaa

800 ml mlieka

2 balenia vanilkového pudingu v prášku

8 PL kryštálového cukru

400 g kyslej smotany

2 balenia vanilkového cukru

250 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do hlbokej misky pridáme žĺtky. Prisypeme cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania prilievame vodu. Potom počas šľahania pridávame olej.

Do samostatnej nádoby nalejeme bielky.

Pridáme soľ a vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

Do žĺtkovej peny po častiach vmiešame sneh z bielkov a múku.

Polovicu cesta nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.

 

 

Do zvyšného cesta preosejeme kakao a zmiešame.

Kakaové cesto nalejeme na vrch svetlého cesta a uhladíme. V 300 ml studeného mlieka rozmiešame puding.

V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka s cukrom.

Do horúceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a počas miešania privedieme do varu.

Horúci puding nalejeme na vrch cesta vo forme a pomocou lyžice krúživým pohybom premiešame.

 

 

Koláč pečieme 30 minút pri teplote 170°C.

V miske zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.

V samostatnej nádobe vyšľaháme smotanu. Šľahačku pomocou špachtle potom zľahka vmiešame do kyslej smotany s cukrom.

Vychladnutý dezert pomocou cukrárskeho vrecka navrchu ozdobíme smotanovým krémom.

Posypeme kakaom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes