Predstavujeme vám lahodné rezy síce so zvláštnym názvom, ale uisťujeme vás, že nijak nedehonestuje neopísateľnú chuť tohto dezertu.
Jemné dvojfarebné cesto obohatené o vanilkový puding a ozdobené smotanovým krémom.
Exkluzívny recept na nadýchaný dezert z youtube kanála Český rozhlas.
Potrebujeme:
5 žĺtkov
250 g kryštálového cukru
100 ml vlažnej vody
100 ml rastlinného oleja
5 bielkov
štipku soli
250 g polohrubej múky
1 balenie kypriaceho prášku
1 PL kakaa
800 ml mlieka
2 balenia vanilkového pudingu v prášku
8 PL kryštálového cukru
400 g kyslej smotany
2 balenia vanilkového cukru
250 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do hlbokej misky pridáme žĺtky. Prisypeme cukor a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania prilievame vodu. Potom počas šľahania pridávame olej.
Do samostatnej nádoby nalejeme bielky.
Pridáme soľ a vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.
Do žĺtkovej peny po častiach vmiešame sneh z bielkov a múku.
Polovicu cesta nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.
Do zvyšného cesta preosejeme kakao a zmiešame.
Kakaové cesto nalejeme na vrch svetlého cesta a uhladíme. V 300 ml studeného mlieka rozmiešame puding.
V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka s cukrom.
Do horúceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a počas miešania privedieme do varu.
Horúci puding nalejeme na vrch cesta vo forme a pomocou lyžice krúživým pohybom premiešame.
Koláč pečieme 30 minút pri teplote 170°C.
V miske zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.
V samostatnej nádobe vyšľaháme smotanu. Šľahačku pomocou špachtle potom zľahka vmiešame do kyslej smotany s cukrom.
Vychladnutý dezert pomocou cukrárskeho vrecka navrchu ozdobíme smotanovým krémom.
Posypeme kakaom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: